Dort Růžový Panter

Dort Růžový Panter

Piškotový korpus Bisquit čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 24 cm)

  330 g   Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
  216 g   vejce
    50 g   kvalitní voda

  • Vše šleháme při vyšších otáčkách po dobu 8 – 10 min.
  • Nakonec krátce vmícháme směs: 20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) a 40 g kvalitní voda.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min. s větráním.
  • Po vychladnutí ukrojíme z korpusu plát o výšce 1,5 cm a ten potřeme džemem.
  • Poté naplníme cca 725 g krému Černý rybíz a nakonec 675 g Bílého neutrálního krému.
  • Uhladíme povrch a necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.

Krém černý rybíz (na 1 dort  Ø 26 cm)

 100 g   Ztužovač šlehačky Černý rybíz - na šlehačkové dorty (kód: 2123)
 125 g   kvalitní voda 20 ºC 
 500 g   našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a poté vmícháme do našlehané šlehačky.

Bílý neutrální krém

    38 g   Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
    50 g   kvalitní voda 25 - 30 ºC
  250 g   našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

Dozdobení dortu