Zmrzlina Jahodová 63% ovoce

Zmrzlina Jahodová 63% ovoce

Recept na vaničku 4 kg:

   520 g kvalitní voda

 2500 g čerstvé jahody

  640 g cukr krupice

  100 g Glukóza 38/39 DE, sušený glukózový sirup (kód: 2693)

  100 g Dextróza (kód: 2126)

    40 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)

Postup:

  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.

  3. Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  4. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".

  5. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  6. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.