Neutrální základy pro šlehačkové krémy
Ztužovač šlehačky pro dozdobování dortů a pohárů. Lze použít i pro ztužování šlehačkových krémů při výrobě šarlot.
Zobrazit celý popis1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
330 g vychlazené Mléko plnotučné (3,5% tuku)
270 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
Do tekuté vychlazené šlehačky přidáme vychlazené mléko a poté vmícháme Ztužovač šlehačky Pannasu 100 ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách).
Poté necháme odstát 3 minuty (důležitý krok).
Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.
Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.
Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
30 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení
400 g Jogurt čerstvý bílý
100 g Marakuja - poleva s kousky
5 g Cukrářský lesk Geloglass
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.
Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách) Ztužovač šlehačky Pannasu 100.
Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.
Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.
Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
90 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká
50 g Piškotový plát tmavý
100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda
1000 g Směs na pečení Čokoládového piškotu Biscuit
750 g vejce
150 g kvalitní voda
140 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
175 g kvalitní voda (20 °C)
70 g Pistácie Mandlová - ochucovací pasta hladká
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
40 g Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká
50 g Piškotový plát tmavý
Zrcadlová poleva Bílá čokoláda ochucená Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.
Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100.
Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem.
A poté se nechá se zpevnit v mraznici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
Šlehačkový dort se po vyndání z mraznice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda ochucená Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká.
A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
50 g Káva Espresso - ochucovací pasta hladká
50 g Piškotový plát světlý
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
40 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká
40 g Lískový oříšek zlatý - ochucovací pasta hladká
50 g Piškotový plát tmavý