Neutrální základy pro šlehačkové krémy
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Cheesecake 40 - sušené ochucení (kód: 2523)
Odebereme si polevy Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) do plastovéých mís a ohřejeme v mikrovlnné troubě na 35 °C.
Rozehřáté polevy lehce promícháme cukrářskou špachtlí.
Zmrazený dezert vyjmeme z formy a položíme jej na cukrářský rošt.
Začneme na dezert rozlévat polevy směrem od středu k okrajům. Pokryjeme zatím pouze 2/3 plochy.
Špachtlí rozetřeme polevy tak aby vytvořily mramorování a směrem k nepolité 1/3 dezertu. Tím získáme hladké pokrytí celého moučníku.
Pomocí špachtle přeneseme dezert na servírovací podložku.
Pro optimální ztuhnutí polevy uložíme dezert do mrazáku (-18 °C) nebo použijeme šokové mrazení.
Po vyjmutí z mrazáku zdobíme libovolnou dekorací.
Všechny suroviny na tvarohový krém společně vyšleháme.
Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a tvarohovým krémem a poté necháme zamrazit.
Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) a uchováváme v chladící vitríně.
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
216 g vejce
50 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Hruška - na šlehačkové dorty (kód: 2149)
125 g kvalitní voda 20ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
50 g Ztužovač šlehačky Hruška - na šlehačkové dorty (kód: 2149)
100 g kvalitní voda
38 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
50 g kvalitní voda 25º - 30 ºC
250 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
Obdélníkovou formu prokládáme postupně piškotem a jogurtovým krémem a poté necháme zchladit a zpevnit 1 - 5 hod. v lednici.
5 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
38 g moučkový cukr krupice
250 g kvalitní voda
Želé smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody, vaříme asi 1-2 minuty.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
55 g Cheesecake 40 - sušené ochucení (kód: 2523)
50 g Sušenky rozdrobené
50 g Máslo změklé
100 g Farcitura Jahoda (kód: 2494)
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
50 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
250 g Smetana 33% tuku
25 g Ochucovací pasta Pistácie (kód: 3823)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Ochucovací pasta Mascarpone Madre (kód: 3799)
400 g Čerstvé mascarpone
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
80 g Ochucovací pasta Oříšková čokoláda Gianduia (kód: 2552)
100 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
50 g Poleva s kousky Meruňka (kód: 2245)
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
215 g vejce
50 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
60 g Ochucovací pasta Pistácie (kód: 3823)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)
5 g Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243)
500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
20 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
30 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
400 g Jogurt čerstvý bílý
100 g Poleva s kousky Marakuja (kód: 2436)
5 g Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
330 g vychlazené Mléko plnotučné (3,5% tuku)
270 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
Do tekuté vychlazené šlehačky přidáme vychlazené mléko a poté vmícháme Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234) ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách).
Poté necháme odstát 3 minuty (důležitý krok).
Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.
Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.
Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.
Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách) Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234).
Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.
Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.
Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2630)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
140 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
175 g kvalitní voda, ca. 20 °C
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
140 g Ztužovač šlehačky Stracciatella - na šlehačkové dorty (kód: 2764)
175 g kvalitní voda 20 °C
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
40 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g kvalitní voda, teplá
250 g Smetana 33% tuku, tekutá
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda
50 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
60 g moučkový cukr krupice
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
40 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
90 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)
50 g Piškotový plát tmavý
100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
1000 g Směs na pečení Čokoládového piškotu Biscuit (kód: 2794)
750 g vejce
150 g kvalitní voda
140 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
175 g kvalitní voda (20 °C)
70 g Ochucovací pasta Pistácie (kód: 3823)
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
45 g vejce
45 g Máslo 82%
10 g kvalitní voda
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
216 g vejce
50 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Čokoláda - na šlehačkové dorty (kód: 2122)
125 g kvalitní voda 20ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
75 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
100 g kvalitní voda 25 - 30 ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
370 g vejce
35 g kvalitní voda
35 g cukr krupice
50 g Ztužovač šlehačky Meruňka - na šlehačkové dorty (kód: 1732)
63 g kvalitní voda 20 ºC
250 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
50 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
100 g kvalitní voda
50 g Ochucovací pasta Meruňka (kód: 2222)
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2342)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
50 g Ztužovač šlehačky Čokoláda - na šlehačkové dorty (kód: 2122)
65 g kvalitní voda teplá, cca 40 °C
250 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
40 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
50 g kvalitní voda cca 20 °C
20 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
250 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
50 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
65 g kvalitní voda, cca 20 °C
250 g Smetana 33% tuku, našlehaná předem
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
50 g Piškotový plát tmavý
Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.
Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234).
Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205), která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem.
A poté se nechá se zpevnit v mraznici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
Šlehačkový dort se po vyndání z mraznice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205).
A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
45 g vejce
45 g Máslo 82%
10 g kvalitní voda
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
216 g vejce
50 g kvalitní voda
Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
Pečeme při 200ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.
100 g Ztužovač šlehačky Citron - na šlehačkové dorty (kód: 2104)
125 g kvalitní voda 20ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
50 g Ztužovač šlehačky Citron - na šlehačkové dorty (kód: 2104)
100 g kvalitní voda 20ºC
75 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
100 g kvalitní voda 25º- 30ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
Popř.přidáme
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a krémem a poté necháme zamrazit.
Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme a uchováváme v chladící vitríně.
20 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
1000 g kvalitní voda
150 g cukr krupice
Povrch zmraženého šlehačkového desertu posypeme výrobkem Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762). Zmražené nebo čerstvé ovoce prosypeme cca 10 g výrobku Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762) a pokryjeme povrch desertu. Pomalu zaléváme připraveným, teplým Želé Crystal.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
90 g Ochucovací pasta Sušenka Máslová (kód: 2311)
40 g Ochucovací pasta Lesní plody (kód: 2686)
50 g Piškotový plát světlý
100 g Poleva s kousky Lesní plody (kód: 2202)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
50 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)
50 g Piškotový plát světlý
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)
40 g Ochucovací pasta Lískový oříšek zlatý (kód: 2208)
50 g Piškotový plát tmavý