1,5 kg - Ztužovač šlehačky Pannasu 100, Pregel

1,5 kg - Ztužovač šlehačky Pannasu 100, Pregel

1,5 kg - Ztužovač šlehačky Pannasu 100, Pregel
Cena /kg bez DPH: 519,00 Kč
Cena /kg s DPH: 581,28 Kč

Cena /ks bez DPH: 779,00 Kč
Cena /ks s DPH: 872,48 Kč

dávkování: 40 g/kg základu
Cena /dávka bez DPH: 20,76 Kč


skladem

Ztužovač šlehačky pro dozdobování dortů a pohárů. Lze použít i pro ztužování šlehačkových krémů při výrobě šarlot.

Zobrazit celý popis


Balení výrobku: 1.5 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Ztužení šlehačkových dortů - Bavarese
Pro chlazené šlehačkové dorty - základní recept:

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku

330 g vychlazené Mléko plnotučné (3,5% tuku)

 270 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100

 

Postup:
  • Do tekuté vychlazené šlehačky přidáme vychlazené mléko a poté vmícháme Ztužovač šlehačky Pannasu 100 ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách).

  • Poté necháme odstát 3 minuty (důležitý krok).

  • Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.

  • Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.

  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.

  • Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.

  • Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Dort Jogurt Marakuja
Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
30 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení
400 g Jogurt čerstvý bílý
100 g Marakuja - poleva s kousky
5 g Cukrářský lesk Geloglass

Poleva na zvlhčení piškotu
  • Svaříme 120 g cukr krupice ve 100 g kvalitní voda a následně ochutíme 44 g Likéru maraschino. 
Postup

 

Ztužení šlehačkových dortů - Ztužovač Wonderpanna
Pro chlazené šlehačkové dorty:

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku

 200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100

Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.

 

Postup:
  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách) Ztužovač šlehačky Pannasu 100.

  • Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.

  • Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.

  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.

  • Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.

  • Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Šlehačkový Pistáciový dort
Krém Pistácie

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
90 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká
50 g Piškotový plát tmavý
100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda

Postup
  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách ztužovač.
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká, která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice ozdobí.
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

Pistáciový dort
Čokoládový korpus (3 kusy, Ø 26 cm, 5 cm)

1000 g Směs na pečení Čokoládového piškotu Biscuit
750 g vejce
150 g kvalitní voda

  • Vše se dohromady smíchá a šlehá při vyšších otáčkách cca 10 min.
  • Naplní se forma (formy) a upeče.
  • Teplota pečení: 190 °C (trouba).
  • Doba pečení: cca 30-35 min.
  • Nejprve bez větrání a po 15 min. s větráním.
Pistáciový krém (Ø 26 cm, H 6 cm)

140 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
175 g kvalitní voda (20 °C)

70 g Pistácie Mandlová - ochucovací pasta hladká
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem

  • Smíchá se voda s Readymixem do hladka a přidává se postupně našlehaná smetana, připravená předem.
Postup (1 Dort Ø 26 cm, H 6 cm)
  • 2 čokoládové pláty (Ø 24 cm).
  • Pistáciový krém.
  • Šlehačkové růžičky ze Smetana 33% tuku.
Šlehačkový dort zamražený - Vanilka
Krém Vanilka:

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku

 200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100

40 g Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká

50 g Piškotový plát tmavý

 Zrcadlová poleva Bílá čokoláda ochucená Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká

Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.

Postup:
Jogurtové pohárky
Jogurtový krém

 100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení

  • Vše společně vyšleháme.
  • Pohárky nebo obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a krémem a poté necháme zamrazit.
  • Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme a uchováváme v chladící vitríně.
Ztužení šlehačkových dortů
Pro chlazené šlehačkové dorty

200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku

Postup
  • Do tekuté šlehačky vmícháme Ztužovač šlehačky Pannasu 100. Vše společně vyšleháme.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou, která se lehce vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v mrazáku 1 - 5 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkové dezerty se po vyndání z mrazáku zdobí a uchovávají v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
Šlehačkový Kávový dort
Krém Káva

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
50 g Káva Espresso - ochucovací pasta hladká
50 g Piškotový plát světlý

Postup
  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100.
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí pastou Káva Espresso - ochucovací pasta hladká, která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

Šlehačkový dort Pistácie a Lískový oříšek
Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku

 200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100

40 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká

40 g Lískový oříšek zlatý - ochucovací pasta hladká

50 g Piškotový plát tmavý

 

Postup přípravy dortu: