Neutrální základy pro šlehačkové krémy
Ztužovač pro Bavorské krémy - tj. k výrobě lehkých šlehačkových dezertů, které si udrží svoji strukturu a tvar v zamraženém stavu. Přitom po vyndání z mrazu lze zákusek brzy servírovat.
Zobrazit celý popisZtužovač pro Bavorské krémy - tj. k výrobě lehkých šlehačkových dezertů, které si udrží svoji strukturu a tvar v zamraženém stavu. Přitom po vyndání z mrazu lze zákusek brzy servírovat.
Přípravek pro stabilizaci lehkých šlehačkových moučníků s využitím čisté živočišné šlehačky, které ponechává přírodní chuť.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
330 g vychlazené Mléko plnotučné (3,5% tuku)
270 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
Do tekuté vychlazené šlehačky přidáme vychlazené mléko a poté vmícháme Ztužovač šlehačky Pannasu 100 ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách).
Poté necháme odstát 3 minuty (důležitý krok).
Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.
Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.
Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.