Popis
Zrcadlově lesklá, jahodová poleva na šlehačkové šarloty, semifredda a mousse.
Šlehačkový dort Valentina
Recept na jeden dort
Šlehačkový krém Cheesecake:
Podklad:
Jádro schované v krému:
Poleva:
Čokoládové zdobení:
- Několik lístků máty.
- Čokoládové dekorace.
- Čerstvé jahody.
Postup
- Připravíme si krém Cheesecake v potřebném množství podle formy - vyšleháme všechny ingredience najednou.
- Vyjkrojíme piškotový plát a vložíme na dno formy. Pokud tvar dortu má být věnec, pak vykrojíme ještě jeden kruhový otvor uprostřed.
- Nalijeme krém Cheesecake do formy do jedné poloviny výšky formy tak aby uvnitř krému byla prohlubeň pro jádro dortu.
- Dáme celé zmrazit, dokud tento korpus neztvrdne.
- Po ztvrdnutí naplníme prohlubeň polevou Poleva s kousky Jahoda (kód: 2435) a završíme krémem Cheesecake těsně pod okraj formy (nebo až po kraj pokud budeme polévat i strany dortu).
- Připravíme zrcadlovou jahodovou polevu promícháním Zrcadlová poleva Jahodová (kód: 2545) s kvalitní voda a zahřátím na 30 °C,
- Polijeme povrch dortu až po okraj formy (nebo zamrazíme a polijeme celý dort včetně stran) a vložíme zpět do mrazícího zařízení na 10 minut.
- Ozdobíme povrch dortu jahodami, mátou a čokoládou.
Oblíbené suroviny pro výrobu zákusků
Připravili jsme pro Vás výběr oblíbených surovin pro výrobu zákusků...
Oblíbený ztužovač živočišné šlehačky:
Oblíbené polevy zrcadlově lesklé (drží i na stranách dortu):
Oblíbené polevy želatinové (na povrch nebo dovnitř dortu):
Oblíbené polevy křupavé (při pokojové teplotě tenká křupavá vrstva):
Oblíbené polevy s kousky (obsahují kousky ovoce nebo křupínků, vhodné na potvrch nebo dovnitř dezertu):
Oblíbené suroviny pro ošetření čerstvého nebo mraženého ovoce:
Oblíbený dortový korpus na pečení dortů:
Balení výrobku: 1.5 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2545