Zrcadlově lesklá, tmavá čokoládová poleva na šlehačkové šarloty, semifredda a mousse. Možno přidat až 10% vody pro požadovanou konzistenci.
Zrcadlová poleva, která si uchovává svůj lesk i při nízké teplotě. Objevte celou řadu lesklých zrcadlových polev.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
60 g Ochucovací pasta Perník (kód: 2542)
50 g Piškotový plát tmavý, 2 ks (kód: 2537)
50 g Poleva s kousky Variegato Perník Lea (kód: 2619)
Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.
Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163).
Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Ochucovací pasta Perník (kód: 2542), která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem.
V polovině krému se protře Poleva s kousky Variegato Perník Lea (kód: 2619) a nechá se zpevnit v mraznici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
Šlehačkový dort se po vyndání z mraznice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496).
Uchovává se v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
Připravili jsme pro Vás výběr oblíbených surovin pro výrobu zákusků...
1000 g Směs na pečení Čokoládového piškotu Biscuit (kód: 2794)
750 g vejce
150 g kvalitní voda
75 g Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
100 g kvalitní voda cca 20 °C
25 g Višňovice
500 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
100 g Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762)
200 g cukr krupice se vmíchá
1000 g třešňová šťáva
1500 g odkapaně třešně
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2342)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
50 g Ztužovač šlehačky Čokoláda - na šlehačkové dorty (kód: 2122)
65 g kvalitní voda teplá, cca 40 °C
250 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
40 g Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
50 g kvalitní voda cca 20 °C
20 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384)
250 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
50 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
65 g kvalitní voda, cca 20 °C
250 g Smetana 33% tuku, našlehaná předem
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2630)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Meruňka - na šlehačkové dorty (kód: 1732)
125 g kvalitní voda studená, promíchat s Readymixem
500 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
40 g Cheesecake 40 - sušené ochucení (kód: 2523)
Odebereme si polevy Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) do plastovéých mís a ohřejeme v mikrovlnné troubě na 35 °C.
Rozehřáté polevy lehce promícháme cukrářskou špachtlí.
Zmrazený dezert vyjmeme z formy a položíme jej na cukrářský rošt.
Začneme na dezert rozlévat polevy směrem od středu k okrajům. Pokryjeme zatím pouze 2/3 plochy.
Špachtlí rozetřeme polevy tak aby vytvořily mramorování a směrem k nepolité 1/3 dezertu. Tím získáme hladké pokrytí celého moučníku.
Pomocí špachtle přeneseme dezert na servírovací podložku.
Pro optimální ztuhnutí polevy uložíme dezert do mrazáku (-18 °C) nebo použijeme šokové mrazení.
Po vyjmutí z mrazáku zdobíme libovolnou dekorací.
Všechny suroviny na tvarohový krém společně vyšleháme.
Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a tvarohovým krémem a poté necháme zamrazit.
Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) a uchováváme v chladící vitríně.
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
60 g Ochucovací pasta Vaječný likér Linea (kód: 2549)
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
50 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
Croccantové ozdoby apod.
Zmrzlina vyrobená z Zmrzlinová směs Hořká Čokoláda SuperBlack (kód: 2248)
50 g Ochucovací pasta Zlaté rozinky (kód: 2610)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
40 g Mascarpone 30 - sušené ochucení (kód: 2352)
400 g Čerstvé mascarpone
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
80 g Ochucovací pasta Oříšková čokoláda Gianduja (kód: 2556)
100 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
50 g Poleva hladká Farcitura Meruňka (kód: 2416)
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384)
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
Čokoládové ozdoby z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
5 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)
500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
20 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
30 g Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
400 g Jogurt čerstvý bílý
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
100 g Zrcadlová poleva Malinová (kód: 2497)
Čokoládové ozdoby z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
5 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)
500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
70 g Ochucovací pasta Malina Extra (kód: 2444)
30 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
165 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
108 g vejce
25 g kvalitní voda
10 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
20 g kvalitní voda