Zrcadlová poleva Bílá čokoláda, Leagel - 1,5 kg

Zrcadlová poleva Bílá čokoláda, Leagel - 1,5 kg

Zrcadlová poleva Bílá čokoláda, Leagel - 1,5 kg
skladem (min. DMT: 7.2026)

Zrcadlově lesklá, bílá čokoládová poleva na šlehačkové dorty apod. Lze ji ochutit a obravit ochucovací pastou, čímž získáte mnoho dalších zrcadlově lesklých polev.

kg bez DPH: 235,80 Kč
kg s DPH: 264,10 Kč
prodejní ks bez DPH: 354,60 Kč
prodejní ks s DPH: 397,15 Kč



Parametry

Popis

Zrcadlová poleva, která si uchovává svůj lesk i při nízké teplotě. Objevte celou řadu lesklých zrcadlových polev.

Semifreddo Zimní tajemství

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
    60 g Ochucovací pasta Vaječný likér (kód: 2549)
    50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
  100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)
    50 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
Croccantové ozdoby apod.

Srdce dortu

Zmrzlina vyrobená z Zmrzlinová směs Hořká Čokoláda SuperBlack (kód: 2248)
50 g Ochucovací pasta Zlaté rozinky (kód: 2610)

Zvlhčující poleva na piškot

  • Svaříme 120 g cukr krupice ve 100 g kvalitní voda a následně ochutíme 44 g Rumu.

Postup

  • Vyšleháme šlehačku se  Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234).
  • Do šlehačky vmícháme špachtlí Ochucovací pasta Vaječný likér (kód: 2549).
  • Na dno formy dáme piškotový korpus, zvlhčený Bagna rum.
  • Formu naplníme polovinou šlehačky Zabajone.
  • Doprostřed vložíme předem připravené srdce Nero a přidáme druhou polovinu šlehačky Zabajone.
  • Zmrazíme na - 20 ºC.
  • Poté přelijeme Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) naředěnou 10% vody a přihřátou na 40/45 ºC, na které vytvoříme mramorování Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496).
  • Boky dortu ozdobíme kousky Croccantu.
  • Uchováváme při teplotě + 4 ºC.

Šlehačkový Pistáciový dort

Krém Pistácie

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
    90 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)
    50 g Piškotový plát tmavý
  100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách ztužovač.
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824), která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice ozdobí.
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

Šlehačkový Kávový dort

Krém Káva

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
    50 g Ochucovací pasta Espresso (kód: 3800)
    50 g Piškotový plát světlý
  100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
    50 g Náplň krémová Cremosette Lískový oříšek (kód: 3233)

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234).
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou LEAGEL, která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.
  • V polovině krému se protře Náplň krémová Cremosette Lískový oříšek (kód: 3233) a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) .
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

Šlehačkové Semifreddo tvarohové

Tvarohový krém

1000 g     vychlazená Smetana 33% tuku

  200 g     Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)

    40 g      Cheesecake 40 - sušené ochucení (kód: 2523)

Zdobení povrchu :

  •  Odebereme si polevy Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) a  Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) do plastovéých mís a ohřejeme v mikrovlnné troubě na 35 °C.

  •  Rozehřáté polevy lehce promícháme cukrářskou špachtlí.

  •  Zmrazený dezert vyjmeme z formy a položíme jej na cukrářský rošt.

  •  Začneme na dezert rozlévat polevy směrem od středu k okrajům. Pokryjeme zatím pouze 2/3 plochy.

  •  Špachtlí rozetřeme polevy tak aby vytvořily mramorování a  směrem k nepolité 1/3 dezertu. Tím získáme hladké pokrytí celého moučníku.

  •  Pomocí špachtle přeneseme dezert na servírovací podložku.

  •  Pro optimální ztuhnutí polevy uložíme dezert do mrazáku (-18 °C) nebo použijeme šokové mrazení.

  •  Po vyjmutí z mrazáku zdobíme libovolnou dekorací.

Postup:

  • Všechny suroviny na tvarohový krém společně vyšleháme.

  • Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a tvarohovým krémem a poté necháme zamrazit.

  • Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)  a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)  a uchováváme v chladící vitríně.

Šlehačkový dort zamražený - Perník

Krém Perník:

1000 g    vychlazená Smetana 33% tuku

  200 g   Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)

     60 g   Ochucovací pasta Perník (kód: 2542)

     50 g   Piškotový plát tmavý, 2 ks (kód: 2537)

     50 g   Poleva s kousky Perník (kód: 2619)

 Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)

Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.

Postup:

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234).

  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.

  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Ochucovací pasta Perník (kód: 2542), která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.

 


 

 

 

Šlehačkový dort zamražený - Vanilka

Krém Vanilka:

1000 g    vychlazená Smetana 33% tuku

 200 g  Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)

    40 g  Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)

    50 g   Piškotový plát tmavý

 Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená  Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)

Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.

Postup:

  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.

  • A poté se  nechá se zpevnit v mraznici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).

  • Šlehačkový dort  se po vyndání z mraznice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205).

  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Šlehačkové Semifreddo Pistácie a Oříšek

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku

 200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)

     40 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)

     40 g Ochucovací pasta Lískový oříšek Imperial (kód: 3222)

     50 g Piškotový plát tmavý

Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) a  Pistáciová drť dekorační (kód: 2618).

 

Postup přípravy dortu:

 

Dort Jahody se Stracciatellou (1 plech 60 x 20 cm)

Základní recept na Sacher piškot

600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2630)
350 g vejce
  50 g kvalitní voda

  • Směs se našlehá a do hladka rozetře na plech vyložený pečícím papírem, uhladí se a peče.
  • Teplota pečení: 190 °C
  • Doba pečení: cca 20 min. s puštěným větráním.

Jahodový krém

140 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
175 g kvalitní voda, ca. 20 °C 

  • Smíchá se do hladka.

700 g Smetana 33% tuku  našlehaná předem

  • Vše se spojí.

Stracciatella krém

140 g Ztužovač šlehačky Stracciatella - na šlehačkové dorty (kód: 2764)
175 g kvalitní voda  20 °C

  • Smíchá se do hladka.

700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem

  • Vše se spojí.

Panna Cotta Zrcadlová poleva

40 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g kvalitní voda, teplá

  • Smíchá se do hladka a hned poté se přidá:

250 g Smetana 33% tuku, tekutá

  • Vše se promíchá a ihned se potahuje povrch řezů.
  • Lze také použít Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496).
  • Na dno formy se vloží plát upečený ze Směs na korpus Sacher (kód: 2630) (60 x 20 cm).
  • Jahodový krém a Stracciatella krém se nepravidelně protřou.
  • Naplní se jimi forma, uhladí se do hladka a nechá cca 2 hodiny chladit v lednici.
  • Zrcadlová bílá poleva se natře na povrch řezů. Může se melírovat s Poleva topping Jahoda (kód: 2196).
  • Nakrájí se nejprve čtverce (10 x 10 cm) a pak diagonálně trojúhelníky.

Zdobení

  • Použije se čerstvé ovoce, popř. čokoládové plátky.
Balení výrobku: 1.5 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2496

Složení

Složení výrobku: glukózový sirup, mléko, cukr, voda, modifikovaný škrob, stabilizátor: pektin, kyselina: kyselina citronová, konzervační látka: sorban draselný, aroma, barvivo: oxid titaničitý.

Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 274 kcal
  • Sacharidy: 66 g
  • - z toho cukry: 51.2 g
  • Tuky: 0.7 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 0.7 g
  • Bílkoviny: 0.7 g
  • Sůl: 0.03 g
  • Sušina: 67.43 g

Alergeny:
  • mléko