Polevy lesklé zrcadlové
Zrcadlová poleva, která si uchovává svůj lesk i při nízké teplotě. Objevte celou řadu lesklých zrcadlových polev.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
90 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)
50 g Piškotový plát tmavý
100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Cheesecake 40 - sušené ochucení (kód: 2523)
Odebereme si polevy Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) do plastovéých mís a ohřejeme v mikrovlnné troubě na 35 °C.
Rozehřáté polevy lehce promícháme cukrářskou špachtlí.
Zmrazený dezert vyjmeme z formy a položíme jej na cukrářský rošt.
Začneme na dezert rozlévat polevy směrem od středu k okrajům. Pokryjeme zatím pouze 2/3 plochy.
Špachtlí rozetřeme polevy tak aby vytvořily mramorování a směrem k nepolité 1/3 dezertu. Tím získáme hladké pokrytí celého moučníku.
Pomocí špachtle přeneseme dezert na servírovací podložku.
Pro optimální ztuhnutí polevy uložíme dezert do mrazáku (-18 °C) nebo použijeme šokové mrazení.
Po vyjmutí z mrazáku zdobíme libovolnou dekorací.
Všechny suroviny na tvarohový krém společně vyšleháme.
Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a tvarohovým krémem a poté necháme zamrazit.
Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) a uchováváme v chladící vitríně.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
50 g Piškotový plát tmavý
Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.
Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234).
Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205), která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem.
A poté se nechá se zpevnit v mraznici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
Šlehačkový dort se po vyndání z mraznice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205).
A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2630)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
140 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
175 g kvalitní voda, ca. 20 °C
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
140 g Ztužovač šlehačky Stracciatella - na šlehačkové dorty (kód: 2764)
175 g kvalitní voda 20 °C
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
40 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g kvalitní voda, teplá
250 g Smetana 33% tuku, tekutá