2 kg - Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu, LineaGel

2 kg - Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu, LineaGel

2 kg - Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu, LineaGel
Cena /kg bez DPH: 290,00 Kč
Cena /kg s DPH: 324,80 Kč

Cena /ks bez DPH: 580,00 Kč
Cena /ks s DPH: 649,60 Kč

skladem (min. DMT: 4.2026)

Zmrzlinová báze pro ovocnou zmrzlinu nové generace určená pro zvýšení chuti a přirozené barvy ovoce, aniž by se zřekla krémové a roztíratelné zmrzliny.

Zobrazit celý popis


Barva: Bílá slonovinová
Chuť: Neutrální
Dávkování: Pro zmrzlinu s 30 % ovocem: báze 80 g, cukr 450 g, voda 1 l, ovoce 680 g, ochucovací pasta 70 g, Soffigel 2 g.
Vzhled: Jemný prášek

Zmrzlinová báze pro ovocnou zmrzlinu nové generace určená pro zvýšení chuti a přirozené barvy ovoce, aniž by se zřekla krémové a roztíratelné zmrzliny.

Sušená směs pro výrobu sorbetů a ovocné zmrzliny, bez mléčných složek.

Sušená směs pro výrobu ovocné zmrzliny.

více informací pro klienty
Balení výrobku: C/LDPE Sáček 2 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Zmrzlina Jahodová 63% ovoce
Recept na vaničku 4 kg:

520 g kvalitní voda

 2500 g čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré)

640 g cukr krupice

100 g Glukóza 35-40 DE - glukózový sirup sušený

100 g Dextróza

40 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu

Postup:
  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.

  3. Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  4. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".

  5. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  6. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Ananasová
na 1 kg   na 4 kg
650 g kvalitní voda 2600
200 g cukr krupice 800
30 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu 120
20 g Dextróza 80
100 g Ananas - ochucovací pasta hladká 400

 

Točená zmrzlina Mandarinková
na 1 kg produkty na 4 kg
650 g kvalitní voda 2600
220 g cukr krupice 880
30 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu 120
100 g Mandarinka - ochucovací pasta hladká 400

 

Zmrzlina Jogurtová s Granátovým jablkem

 

     
725 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)  
200 g cukr krupice  
200 g Jogurt čerstvý bílý  
30 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení  
35 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu  
40 g Dextróza  
50 g Granátové jablko - poleva s kousky  

 

Zmrzlina Mandarinková
Recept na vaničku 4 kg:

1880 g kvalitní voda

640 g cukr krupice

220 g Glukóza 35-40 DE - glukózový sirup sušený

140 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu

800 g Mandarinkový džus

320 g Mandarinka - ochucovací pasta hladká

Postup:
  1. Nejprve dobře smícháme všechny suché ingredience.

  2. Vše dobře rozmícháme do vody v karafě a necháme cca 30 min odstát.

  3. Zamícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  4. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  5. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  6. Dozdobíme povrch zmrzliny mandarinkami, potřenými Cukrářský lesk Geloglass a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Ovocná Jahodová: 30% ovoce
Receptura:

 405 g kvalitní voda

300 g čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré)

50 g Jahoda 100 - ochucovací pasta hladká

170 g cukr krupice

40 g Dextróza

35 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu

 

Postup:
  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.

  3. Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  4. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".

  5. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  6. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Citronová 18% ovoce
 

530 g kvalitní voda

180 g Citronová šťáva

220 g cukr krupice

35 g Dextróza

35 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu

Postup:
  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.

  3. Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  4. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".

  5. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  6. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Jahodová 45% ovoce
 

295 g kvalitní voda

450 g čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré)

190 g cukr krupice

30 g Dextróza

35 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu

Postup:
  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.

  3. Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  4. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".

  5. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  6. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Jahodová 40% ovoce
Recept na vaničku 4 kg:

 1320 g kvalitní voda

 1600 g čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré)

100 g Jahoda 100 - ochucovací pasta hladká

680 g cukr krupice

180 g Glukóza 35-40 DE - glukózový sirup sušený

140 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu

Postup:
  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.

  3. Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  4. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".

  5. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  6. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Mražený jogurt
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
150 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu
126 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení
660 g cukr krupice

 

 

Báze 50 pro ovocnou zmrzlinu - s pastou Mango

Jednoduchý recept na ovocný sorbet osvěžující chuti.

50 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu

300 g cukr krupice

1000 g kvalitní voda

95 g  Mango - ochucovací pasta hladká

Pro získání ovocné zmrzliny s mléčným nádechem lze recepturu upravit - místo 1 litru vody dát 0,5 litru vody a 0,5 litru mléka.

Příprava:
  1. Nejprve promícháme důkladně všechny suché ingredience.
  2. Poté je důkladně rozpustíme ve vodě.
  3. Nakonec přidáme ochucovací pastu, čerstvé či mražené ovoce a mrazíme obvyklým způsobem.
  4. Pro dosažení svěží chuti ovocných zmrzlin lze přidat šťávu z citrónu.