Zmrzlinové základy pro výrobu ovocné zmrzliny
Sušená směs pro výrobu sorbetů a ovocné zmrzliny, bez mléčných složek.
Sušená směs pro výrobu ovocné zmrzliny.
1880 g kvalitní voda
640 g cukr krupice
220 g Glukóza 21 DE, sušený glukózový sirup (kód: 3262)
140 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)
800 g Mandarinkový džus
320 g Mandarinka - ochucovací pasta hladká (kód: 2268)
Nejprve dobře smícháme všechny suché ingredience.
Vše dobře rozmícháme do vody v karafě a necháme cca 30 min odstát.
Zamícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny mandarinkami, potřenými Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
520 g kvalitní voda
2500 g čerstvé jahody
640 g cukr krupice
100 g Glukóza 21 DE, sušený glukózový sirup (kód: 3262)
100 g Dextróza (kód: 2126)
40 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
405 g kvalitní voda
300 g čerstvé jahody
50 g Jahoda - ochucovací pasta s kousky (kód: 2183)
170 g cukr krupice
40 g Dextróza (kód: 2126)
35 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
530 g kvalitní voda
180 g Citronová šťáva
220 g cukr krupice
35 g Dextróza (kód: 2126)
35 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
295 g kvalitní voda
450 g čerstvé jahody
190 g cukr krupice
30 g Dextróza (kód: 2126)
35 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
1320 g kvalitní voda
1600 g čerstvé jahody
80 g Jahoda - ochucovací pasta s kousky (kód: 2183)
680 g cukr krupice
180 g Glukóza 21 DE, sušený glukózový sirup (kód: 3262)
140 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
3000 g | Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
150 g | Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150) |
126 g | Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865) |
660 g | cukr krupice |
Jednoduchý recept na ovocný sorbet osvěžující chuti.
50 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)
300 g cukr krupice
1000 g kvalitní voda
95 g Mango - ochucovací pasta hladká (kód: 2185)
Pro získání ovocné zmrzliny s mléčným nádechem lze recepturu upravit - místo 1 litru vody dát 0,5 litru vody a 0,5 litru mléka.
725 g | Mléko plnotučné (3,5% tuku) | |
200 g | cukr krupice | |
200 g | Jogurt čerstvý bílý | |
30 g | Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865) | |
35 g | Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150) | |
40 g | Dextróza (kód: 2126) | |
50 g | Granátové jablko - poleva s kousky (kód: 3883) |
na 1 kg | na 4 kg | |
650 g | kvalitní voda | 2600 |
200 g | cukr krupice | 800 |
30 g | Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150) | 120 |
20 g | Dextróza (kód: 2126) | 80 |
100 g | Ananas - ochucovací pasta hladká (kód: 2269) | 400 |
Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150) je báze na výrobu zmrzlinové směsi za studena. Tato báze je určena pro přípravu ovocných a jogurtových zmrzlin. Báze pro přípravu zmrzliny s jemnou a krémovitou strukturou..
50 g | Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150) |
225 g | cukr krupice |
1000 g | Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
1500 g | Jogurt čerstvý bílý |
na 1 kg | produkty | na 4 kg |
650 g | kvalitní voda | 2600 |
220 g | cukr krupice | 880 |
30 g | Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150) | 120 |
100 g | Mandarinka - ochucovací pasta hladká (kód: 2268) | 400 |