Báze pro výrobu ovocných zmrzlin bez emulgátorů. Certifikována organizací Vegan OK.
Sušená směs pro výrobu ovocné zmrzliny.
Vhodné i pro Vegany. Certifikováno organizací VeganOk.
165 g cukr krupice
35 g Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690)
30 g Glukóza 38/39 DE, sušený glukózový sirup (kód: 2693)
380 g kvalitní voda
214 g čerstvé ovoce
33 g Ochucovací pasta Mango Alphonso (kód: 3079)
3000 g | Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
150 g | Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690) |
126 g | Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259) |
660 g | cukr krupice |
405 g kvalitní voda
300 g čerstvé jahody
50 g Ochucovací pasta Jahoda Extra (kód: 2316)
170 g cukr krupice
40 g Dextróza (kód: 2126)
35 g Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
1320 g kvalitní voda
1600 g čerstvé jahody
80 g Ochucovací pasta Jahoda Extra (kód: 2316)
680 g cukr krupice
180 g Glukóza 38/39 DE, sušený glukózový sirup (kód: 2693)
140 g Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
520 g kvalitní voda
2500 g čerstvé jahody
640 g cukr krupice
100 g Glukóza 38/39 DE, sušený glukózový sirup (kód: 2693)
100 g Dextróza (kód: 2126)
40 g Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
725 g | Mléko plnotučné (3,5% tuku) | |
200 g | cukr krupice | |
200 g | Jogurt čerstvý bílý | |
30 g | Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259) | |
35 g | Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690) | |
40 g | Dextróza (kód: 2126) | |
50 g | Poleva s kousky Granátové jablko (kód: 2468) |
na 1 kg | produkty | na 4 kg |
650 g | kvalitní voda | 2600 |
220 g | cukr krupice | 880 |
30 g | Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690) | 120 |
100 g | Ochucovací pasta Mandarinka (kód: 2367) | 400 |
Jednoduchý recept na ovocný sorbet osvěžující chuti.
50 g Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690)
300 g cukr krupice
1000 g kvalitní voda
95 g Ochucovací pasta Mango Linea (kód: 2185)
Pro získání ovocné zmrzliny s mléčným nádechem lze recepturu upravit - místo 1 litru vody dát 0,5 litru vody a 0,5 litru mléka.
Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690) je báze na výrobu zmrzlinové směsi za studena. Tato báze je určena pro přípravu ovocných a jogurtových zmrzlin. Báze pro přípravu zmrzliny s jemnou a krémovitou strukturou..
50 g | Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690) |
225 g | cukr krupice |
1000 g | Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
1500 g | Jogurt čerstvý bílý |
1880 g kvalitní voda
640 g cukr krupice
220 g Glukóza 38/39 DE, sušený glukózový sirup (kód: 2693)
140 g Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690)
800 g Mandarinkový džus
320 g Ochucovací pasta Mandarinka (kód: 2367)
Nejprve dobře smícháme všechny suché ingredience.
Vše dobře rozmícháme do vody v karafě a necháme cca 30 min odstát.
Zamícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny mandarinkami, potřenými Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
na 1 kg | na 4 kg | |
650 g | kvalitní voda | 2600 |
200 g | cukr krupice | 800 |
30 g | Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690) | 120 |
20 g | Dextróza (kód: 2126) | 80 |
100 g | Ochucovací pasta Ananas (kód: 2368) | 400 |