Zmrzlinové základy pro výrobu mléčné zmrzliny
Sušená směs pro výrobu mléčné zmrzliny. Neobsahuje hydrogenované tuky.
Sušená neutrální základní směs pro výrobu mléčné a smetanové zmrzliny.
2629 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
463 g Smetana 33% tuku
578 g cukr krupice
131 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)
79 g Dextróza (kód: 2126)
120 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch 2 suchými vanilkovými lusky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
2257 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
226 g Smetana 33% tuku
537 g cukr krupice
113 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)
148 g Dextróza (kód: 2126)
600 g Jogurt čerstvý bílý
120 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě zmrzliny za tepla i za studena.
1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
100 g Smetana 33% tuku
220 g cukr krupice
50 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)
30 g Dextróza (kód: 2126)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do mléka a smetany a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace při dosažení teploty mléka v pasterizátoru 40 °C)
Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.
Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.
Poté z pasterizátoru vypustíme cca 4 kg tekuté báze (dle velikosti zmrzlinové vaničky) do karafy a přidáme ochucovací pastu dle doporučeného dávkování - obvykle cca 100 g pasty na litr tekuté báze.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně průběžně proléváme polevou.
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
645 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
120 g Smetana 33% tuku
130 g cukr krupice
35 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)
40 g Protein Gel (kód: 3864)
30 g Glukóza 21 DE, sušený glukózový sirup (kód: 3262)
... základní báze určená k výrobě pasterované mléčné zmrzliny ale i zmrzliny za studena.
Na litr báze | ||
50 g | Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304) | 42 g |
200 g | cukr krupice | 168 g |
130 g | Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko (kód: 2586) | 110 g |
870 g | kvalitní voda | 738 g |
2571 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
237 g Smetana 33% tuku
522 g cukr krupice
119 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)
151 g Dextróza (kód: 2126)
3 g sůl
400 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
2549 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
243 g Smetana 33% tuku
534 g cukr krupice
121 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)
193 g Dextróza (kód: 2126)
400 g Ochucovací pasta Lískový oříšek zlatý (kód: 2208)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".