Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena, Lineagel - 2 kg

Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena, Lineagel - 2 kg

Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena, Lineagel - 2 kg
Cena /kg bez DPH: 439,20 Kč
Cena /kg s DPH: 491,90 Kč

Cena /ks bez DPH: 878,00 Kč
Cena /ks s DPH: 983,36 Kč

dávkování: 50 g/kg základu
Cena /dávka bez DPH: 21,96 Kč


na objednávku, dodání 1-2 měsíce
Moderní mléčná báze EVO (Evolution) s krémovitou konzistencí. Základní receptura: 50 g Báze EVO, 200 g cukr, 50 g dextróza, 1 lt mléka. Zobrazit celý popis


Barva: Bílá slonovinová
Chuť: Sladká, typická pro mléko
Dávkování: 50 g do 1 litru mléka.
Vzhled: Jemný prášek
Moderní mléčná báze EVO (Evolution) s krémovitou konzistencí. Základní receptura: 50 g Báze EVO, 200 g cukr, 50 g dextróza, 1 lt mléka.

Sušená směs pro výrobu mléčné zmrzliny. Neobsahuje hydrogenované tuky.

Sušená neutrální základní směs pro výrobu mléčné a smetanové zmrzliny.

více informací pro klienty
Balení výrobku: C/LDPE Sáček 2 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Zmrzlina Vanilka - komplet vanička 4 kg
Pasterace:

2629 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

463 g Smetana 33% tuku

578 g cukr krupice

131 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)

79 g Dextróza (kód: 2126)

Ochucení:

120 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch 2 suchými vanilkovými lusky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Jogurt - komplet vanička 4 kg
Pasterace:

2257 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

226 g Smetana 33% tuku

537 g cukr krupice

113 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)

148 g Dextróza (kód: 2126)

Ochucení:

600 g Jogurt čerstvý bílý

120 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Mléčná báze 5,4% tuku, 19% cukru

Sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě zmrzliny za tepla i za studena.

Příklad receptu:

1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

100 g Smetana 33% tuku

220 g cukr krupice

50 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)

30 g Dextróza (kód: 2126)

 
Postup s pasterizací:
  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do mléka a smetany a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace při dosažení teploty mléka v pasterizátoru 40 °C)

  3. Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.

  4. Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.

  5. Poté z pasterizátoru vypustíme cca 4 kg tekuté báze (dle velikosti zmrzlinové vaničky) do karafy a přidáme ochucovací pastu dle doporučeného dávkování - obvykle cca 100 g pasty na litr tekuté báze.

  6. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  7. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně průběžně proléváme polevou.

  8. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  9. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Mléčná báze s přidaným Proteinem
Receptura:

 645 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

120 g Smetana 33% tuku

130 g cukr krupice

35 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)

40 g Protein Gel (kód: 3864)

30 g Glukóza 21 DE, sušený glukózový sirup (kód: 3262)

Báze 50 pro mléčnou zmrzlinu univerzální - sušák

... základní báze určená k výrobě pasterované mléčné zmrzliny ale i zmrzliny za studena. 

Příklad receptu ze sušeného mléka:
    Na litr báze
50 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304) 42 g
200 g cukr krupice 168 g
130 g Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko (kód: 2586) 110 g
870 g kvalitní voda 738 g
Příprava za tepla:
  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce nebo vodě.
  2. Pasterujeme směs při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  3. Podle doporučeného dávkování přidáme mléčnou ochucovací pastu a Našlehávací pasta Soffi Gel® (kód: 3264)
  4. Vše rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
Příprava za studena:
  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce.
  2. Podle doporučeného dávkování přidáme ochucovací pastu + Našlehávací pasta Soffi Gel® (kód: 3264)
  3. Vše rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  4. Při výrobě zmrzliny za studena doporučujeme použít pro větší mikrobiální nezávadnost sterilované mléko.
Zmrzlina Pistácie Mediterraneo - komplet vanička 4 kg
Příklad receptu:

2571 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

237 g Smetana 33% tuku

522 g cukr krupice

119 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)

151 g Dextróza (kód: 2126)

3 g sůl

Ochucení:

400 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Lískový oříšek Zlatý - komplet vanička 4 kg

 

Příklad receptu:

2549 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

243 g Smetana 33% tuku

534 g cukr krupice

121 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)

193 g Dextróza (kód: 2126)

Ochucení:

400 g Ochucovací pasta Lískový oříšek zlatý (kód: 2208)

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". 

  4. Nakonec necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
  5. Dozdobíme povrch zmrzliny pomocí lískových oříšků.
  6. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.