Zmrzlina Štrůdl

 

Recept na vaničku 4 kg:

3360 g Tekutá metanová báze

400 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

240 g Ochucovací pasta Sušenka Frollí (kód: 2311)

8 g Skořice mletá 

200 g Poleva s kousky Jablko se skořicí (kód: 3083)

100 g Poleva s kousky Zlaté rozinky (kód: 3084)

drcené mandle (dle chuti)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.