3360 g Tekutá metanová báze
400 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
240 g Ochucovací pasta Sušenka Máslová (kód: 2311)
8 g Skořice mletá
200 g Poleva s kousky Jablko se skořicí (kód: 3083)
100 g Poleva s kousky Zlaté rozinky (kód: 3084)
drcené mandle (dle chuti)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
———
———
———