Zmrzlina Pistácie (báze Neutro)

Zmrzlina Pistácie (báze Neutro)

Recept na vaničku 4 kg:

2880 g Tekutá smetanová báze Neutro

  380 g kvalitní voda

  340 g Cukrový sirup 70% cukru

      2 g Sůl

  400 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.