Zmrzlina Mléčná čokoláda

Zmrzlina Mléčná čokoláda

Recept:

2200 g Voda horká 90 °C

1500 g Zmrzlinová směs Mléčná čokoláda easy (kód: 2974)

100 g Dextróza (kód: 2126)

Postup:

  1. Zmrzlinová směs Mléčná čokoláda easy (kód: 2974) rozpustíme v karafě do horké vody a necháme odstát cca 15 min.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.