Zmrzlina Mandarinková

Zmrzlina Mandarinková

Recept na vaničku 4 kg:

1880 g kvalitní voda

640 g cukr krupice

220 g Glukóza 38/39 DE, sušený glukózový sirup (kód: 2693)

140 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)

800 g Mandarinkový džus

320 g Ochucovací pasta Mandarinka (kód: 2268)

Postup:

  1. Nejprve dobře smícháme všechny suché ingredience.

  2. Vše dobře rozmícháme do vody v karafě a necháme cca 30 min odstát.

  3. Zamícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  4. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  5. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  6. Dozdobíme povrch zmrzliny mandarinkami, potřenými Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.