Zmrzlina Cappuccino

Zmrzlina Cappuccino

Recept

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Base Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu (kód: 3834)
800 g Smetana 33% tuku

240 g Ochucovací pasta Espresso (kód: 3800)

Postup

  • Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  • Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  • Poté přidáme ochucovací pastu Ochucovací pasta Espresso (kód: 3800) dle doporučeného dávkován
  • Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  • Hotovou zmrzlinu vypustíme do široké vaničky.Dáme na několik minut do šokeru.
  • Na povrch zmrzliny nalijeme cca 2 cm silnou vrstvu Loveria bílá čokoláda a dozdobíme zrnky kávy.