Ochucovací sušené ingredience
Tento recept dává chuť podobnou tvarohovému Míšovi. Pro dosažení čisté jogurtové chuti doporučujeme použít základ Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny
2000 g Florida Milk - základ pro výrobu mléčné točené zmrzliny
4400 g kvalitní voda
192 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu
360 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
30 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení
400 g Jogurt čerstvý bílý
100 g Marakuja - poleva s kousky
5 g Cukrářský lesk Geloglass
2257 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
226 g Smetana 33% tuku
537 g cukr krupice
113 g Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu
148 g Dextróza
600 g Jogurt čerstvý bílý
120 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny dává zmrzlině svěží, přirozenou chuť a hladkou krémovou konzistenci.
1 sáček (2000 g) | Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny |
5 litrů (5000 g) | Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
210 g | Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení |