Ochucovací sušené ingredience
Sušená směs pro výrobu mléčné zmrzliny s jogurtovou chutí.
Sušené ochucení pro zmrzliny a zákusky.
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
Obdélníkovou formu prokládáme postupně piškotem a jogurtovým krémem a poté necháme zchladit a zpevnit 1 - 5 hod. v lednici.
5 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
38 g moučkový cukr krupice
250 g kvalitní voda
Želé smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody, vaříme asi 1-2 minuty.
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
30 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
400 g Jogurt čerstvý bílý
100 g Maracuja - poleva s kousky (kód: 3885)
5 g Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243)
Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny (kód: 1397) dává zmrzlině svěží, přirozenou chuť a hladkou krémovou konzistenci.
1 sáček (2000 g) | Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny (kód: 1397) |
5 litrů (5000 g) | Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
210 g | Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865) |
Tento recept dává chuť podobnou tvarohovému Míšovi. Pro dosažení čisté jogurtové chuti doporučujeme použít základ Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny (kód: 1397)
2000 g Florida Milk - základ pro výrobu mléčné točené zmrzliny (kód: 1340)
4400 g kvalitní voda
192 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
3000 g | Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
150 g | Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150) |
126 g | Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865) |
660 g | cukr krupice |
725 g | Mléko plnotučné (3,5% tuku) | |
200 g | cukr krupice | |
200 g | Jogurt čerstvý bílý | |
30 g | Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865) | |
35 g | Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150) | |
40 g | Dextróza (kód: 2126) | |
50 g | Granátové jablko - poleva s kousky (kód: 3883) |
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce
2257 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
226 g Smetana 33% tuku
537 g cukr krupice
113 g Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu (kód: 3853)
148 g Dextróza (kód: 2126)
600 g Jogurt čerstvý bílý
120 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
Popř.přidáme
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a krémem a poté necháme zamrazit.
Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme a uchováváme v chladící vitríně.
20 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
1000 g kvalitní voda
150 g cukr krupice
Povrch zmraženého šlehačkového desertu posypeme výrobkem Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762). Zmražené nebo čerstvé ovoce prosypeme cca 10 g výrobku Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762) a pokryjeme povrch desertu. Pomalu zaléváme připraveným, teplým Želé Crystal.
3160 g Tekutá smetanová báze
40 g cukr krupice
600 g Jogurt čerstvý bílý
80 g Dextróza (kód: 2126)
120 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu (kód: 3846)
360 g Smetana 33% tuku
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda
50 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
60 g moučkový cukr krupice
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
40 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce