1,5 kg - Yogo Più 30-50 - sušené ochucení

1,5 kg - Yogo Più 30-50 - sušené ochucení

1,5 kg - Yogo Più 30-50 - sušené ochucení
Cena /kg bez DPH: 489,00 Kč
Cena /kg s DPH: 547,68 Kč

Cena /ks bez DPH: 733,00 Kč
Cena /ks s DPH: 820,96 Kč

dávkování: 30 g/kg základu
Cena /dávka bez DPH: 14,67 Kč


na objednávku
Dávkování: 30-50 g/kg Zobrazit celý popis


Barva: Bílá slonovinová
Chuť: Sladká, typická pro jogurt
Dávkování: 30-50 g na litr směsi.
Vzhled: Jemný prášek
Dávkování: 30-50 g/kg

Sušená směs pro výrobu mléčné zmrzliny s jogurtovou chutí.

Sušené ochucení pro zmrzliny a zákusky.

více informací pro klienty
Balení výrobku: C/LDPE Sáček 1.5 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Jogurtové kostky
Piškotový plát hnědý

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice

  •  Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda

  • Kakao s vodou smícháme na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát - 60 x 80 cm.
Jogurtový krém

500 g vychlazená Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

  • Vše společně vyšleháme.
  • Obdélníkovou formu prokládáme postupně piškotem a jogurtovým krémem a poté necháme zchladit a zpevnit 1 - 5 hod. v lednici.

Želé poleva čirá

5 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
38 g moučkový cukr krupice
250 g kvalitní voda

Želé smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody, vaříme asi 1-2 minuty.

  • Po vyndání z lednice poklademe dortový základ čerstvým ovocem a zalijeme želé polevou
  • Hotové Jogurtové kostky uchováváme v chladící vitríně při teplotě +2 ºC až + 4 ºC.

 

 
Dort Jogurt Marakuja
Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
30 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
400 g Jogurt čerstvý bílý
100 g Maracuja - poleva s kousky (kód: 3885)
5 g Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243)

Poleva na zvlhčení piškotu
  • Svaříme 120 g cukr krupice ve 100 g kvalitní voda a následně ochutíme 44 g Likéru maraschino. 
Postup

 

Točená zmrzlina Jogurtová

Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny (kód: 1397) dává zmrzlině svěží, přirozenou chuť a hladkou krémovou konzistenci. 

Receptura
1 sáček (2000 g) Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny (kód: 1397)
5 litrů (5000 g) Mléko plnotučné (3,5% tuku)
210 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
Postup
Točená zmrzlina Jogurtová

Tento recept dává chuť podobnou tvarohovému Míšovi. Pro dosažení čisté jogurtové chuti doporučujeme použít základ Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny (kód: 1397)

Recept:

2000 g Florida Milk - základ pro výrobu mléčné točené zmrzliny (kód: 1340)

4400 g kvalitní voda

192 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

Postup:

 

Zmrzlina Mražený jogurt
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
150 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)
126 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
660 g cukr krupice

 

 

Zmrzlina Jogurtová s Granátovým jablkem

 

     
725 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)  
200 g cukr krupice  
200 g Jogurt čerstvý bílý  
30 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)  
35 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)  
40 g Dextróza (kód: 2126)  
50 g Granátové jablko - poleva s kousky (kód: 3883)  

 

Jogurtový dortík
Piškotový plát hnědý

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda

  • Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861) smícháme s vodou na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát - 60 x 80 cm.
Jogurtový krém

100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

  • Vše společně vyšleháme.
Ovocný přeliv

60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce

Postup
  • Z piškotového plátu vykrojíme 4 kolečka o průměru 10 cm.
  • Na první kolečko naneseme špičkou jogurtový krém.
  • Na další 2 kolečka piškotu naneseme další vrstvy jogurtového krému. Vrchní kolečko piškotu jogurtovým krémem potřeme a povrch zalijeme hustším přelivem ovoce ve Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217).
  • Dozdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem, lístkem máty apod.
Zmrzlina Jogurt - komplet vanička 4 kg
Pasterace:

2257 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

226 g Smetana 33% tuku

537 g cukr krupice

113 g Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu (kód: 3853)

148 g Dextróza (kód: 2126)

Ochucení:

600 g Jogurt čerstvý bílý

120 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Šlehačkové dezerty jogurtové
Piškotový plát světlý nebo hnědý:

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)

275 g vejce

25 g kvalitní voda

25 g cukr krupice

  •  Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

Popř.přidáme

20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)

40 g kvalitní voda

  • Kakao s vodou smícháme na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát - 60 x 80 cm.
Jogurtový krém

 500 g vychlazená Smetana 33% tuku

 100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)

20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

  • Vše společně vyšleháme.
  • Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a krémem a poté necháme zamrazit.

  • Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme a uchováváme v chladící vitríně.

Želé Crystal

 20 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)

1000 g kvalitní voda

150 g cukr krupice

Postup:
  • Želé Crystal smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody.
  • Vaříme asi 1-2 minuty.

Povrch zmraženého šlehačkového desertu posypeme výrobkem Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762). Zmražené nebo čerstvé ovoce prosypeme cca 10 g výrobku Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762) a pokryjeme povrch desertu. Pomalu zaléváme připraveným, teplým Želé Crystal.

Zmrzlina Jogurt
Recept na vaničku 4 kg:

3160 g Tekutá smetanová báze

40 g cukr krupice

600 g Jogurt čerstvý bílý

80 g Dextróza (kód: 2126)

120 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Jahodový jogurt
Receptura:

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

690 g cukr krupice

300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu (kód: 3846)

360 g Smetana 33% tuku

 
Jogurtové pohárky
Piškotový plát hnědý

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice

  •  Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda

  • Kakao s vodou smícháme na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát (60 x 80 cm).
Jogurtový krém

 100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

  • Vše společně vyšleháme.
  • Pohárky nebo obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a krémem a poté necháme zamrazit.
  • Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme a uchováváme v chladící vitríně.
Jogurtový dortík - jemnější
Piškotový plát hnědý

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda

  • Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861) smícháme s vodou na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát - 60 x 80 cm.
Jogurtový krém

50 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
60 g moučkový cukr krupice
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
40 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

  • Vše společně vyšleháme.
  • Dortík postupně plníme krémem a necháme chladit. Krém můžeme prokládat ovocem.
Ovocný přeliv

60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce

Postup
  • Z piškotového plátu vykrojíme 4 kolečka o průměru 10 cm.
  • Na první kolečko naneseme špičkou jogurtový krém.
  • Na další 2 kolečka piškotu naneseme další vrstvy jogurtového krému. Vrchní kolečko piškotu jogurtovým krémem potřeme a povrch zalijeme hustším přelivem ovoce ve Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217).
  • Dozdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem, lístkem máty apod.