Tiramisú dort

Tiramisú dort

Dortový korpus světlý: 

330 g   Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)

215 g  vejce

  50 g  kvalitní voda

Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

Pečeme při 200ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.

Tiramisú krém:

100 g  Ztužovač šlehačky Tiramisu - na šlehačkové dorty (kód: 2011)

125 g  kvalitní voda min. 20ºC

500 g  našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 20ºC a lehce vmícháme do našlehané šlehačky

POSTUP VÝROBY DORTU:

  • Do dortové formy vložíme tenký plát ze  Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345), potřeme kávou.
  • Na piškot dáme polovinu Tiramisú krému.
  • Vložíme další plát piškotu, doplníme formu zbytkem Tiramisú krému a uhladíme povrch.
  • Necháme vychladit v ledničce cca 2 hodiny.
  • Po vychladnutí  posypeme povrch dortu Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861) přes šablonu s nápisy Tiramisú.