1 kg - Tekutá smetanová báze

1 kg - Tekutá smetanová báze




Balení výrobku: 1 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Zmrzlina Cremino Tiramisu

 

Recept na zarovnanou vaničku 3 kg
2385 g Tekutá smetanová báze
45 g cukr krupice
45 g Dextróza
135 g kvalitní voda
300 g Čerstvé mascarpone
90 g Mascarpone Madre - ochucovací pasta hladká
400 g Morella Káva - poleva krémová s kousky
  piškotový plát
  kávový sirup
  kakao
Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme Čerstvé mascarpone a Mascarpone Madre - ochucovací pasta hladká nebo Tiramisu - ochucovací pasta hladká.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Na dno vaničky natřeme Morella Káva - poleva krémová s kousky a na ní položíme piškot zvlhčený kávovým sirupem a posypeme kakaem.

  4. Hotovou zmrzlinu natřeme na piškotový plát do zmrzlinové vaničky, aby vznikl rovný povrch.

  5. Zamrazíme povrch zmrzliny (nejlépe pomocí silného šokového mražení, pokud máme k dispozici).

  6. Na ztuhlý povrch nasypeme kakao a nakonec nalijeme polevu Morella Káva - poleva krémová s kousky.
Zmrzlina Mozartovy koule

 

Recept na vaničku 4 kg:

3280 g Tekutá smetanová báze

200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

120 g Dextróza

200 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká

200 g Mandle Sicilia Madre - ochucovací pasta

200 g Stracciatella Hořká čokoláda - poleva hladká nanuková

200 g Morella Pistácie - poleva krémová hladká

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pasty Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká a Mandle Sicilia Madre - ochucovací pasta.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců", případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení, anebo na rovný povrch zmrzliny vytvoříme velkými zmrzlinovými kleštěmi koule jako na fotografii.

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Stracciatella Hořká čokoláda - poleva hladká nanuková a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Cremino Pistácie s Granátovým jablkem
Recept na zarovnanou vaničku 3 kg
2385 g Tekutá smetanová báze
240 g Ochucovací pasta Bílá čokoláda
200 g Granátové jablko - poleva s kousky
400 g Morella Pistácie - poleva krémová hladká
Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu Ochucovací pasta Bílá čokoláda (nebo pasta Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Hotovou zmrzlinu natřeme do zmrzlinové vaničky, aby vznikl rovný povrch. Při vypouštění zmrzlinu protíráme polevou Granátové jablko - poleva s kousky.

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny (nejlépe pomocí silného šokového mražení, pokud máme k dispozici).
  5. Na ztuhlý povrch nalijeme polevu Morella Pistácie - poleva krémová hladká
Zmrzlina Jogurt
Recept na vaničku 4 kg:

3160 g Tekutá smetanová báze

40 g cukr krupice

600 g Jogurt čerstvý bílý

80 g Dextróza

120 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Čokoládová
na 1 kg produkty na 4 kg
1000 g Tekutá smetanová báze 4.000
100 g Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády 400
30 g Dextróza 120
Zmrzlina Lískový oříšek Zlatý

 

Recept na vaničku 4 kg:

3400 g Tekutá smetanová báze

120 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

120 g Dextróza

400 g Lískový oříšek zlatý - ochucovací pasta hladká

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". 

  4. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  5. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina smetanová Koňaková špička

 

Receptura:

4000 g Tekutá smetanová báze

280 g Vaječný likér - Zabajone - ochucovací pasta hladká

 

150 g Morella Hořká Čokoláda Noir - poleva krémová hladká

 

 Morella Hořká Čokoláda Noir - poleva krémová hladká dozdobíme povrch zmrzliny ve vaničce.

Zmrzlina Vanilka Vera Madagaskar
Recept na vaničku 4 kg:

3680 g Tekutá smetanová báze

200 g Smetana 33% tuku

120 g Vanilka Madagascar Madre - vanilková ochucovací pasta hladká

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch 2 suchými vanilkovými lusky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Snickers
na 1 kg produkty na 4 kg
1000 g Tekutá smetanová báze 5.000
100 g Arašídy Madre - ochucovací pasta s kousky 400
30 g Dextróza 120

Hotovou zmrzlinu protřeme Morella Mléčná Čokoláda Oříšková Gianduia - poleva krémová hladká, nebo Morella Mléčná Čokoláda - poleva krémová hladkáPoleva Mléčný karamel Mou

Zmrzlina Sušenka Cookies
na 1 kg produkty na 4 kg
1000 g Tekutá smetanová báze 4.000
60 g Sušenka Máslová - ochucovací pasta hladká 240
60 g Mléko plnotučné (3,5% tuku) 240
50 g Sušenka Máslová - poleva s kousky dle chuti

 

Zmrzlina Čokoládová
na 1 kg produkty na 4 kg
1000 g Tekutá smetanová báze 4.000
100 g Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády 400
30 g Dextróza 120
Zmrzlina Vlašský ořech
na 1 kg produkty na 4 kg
1000 g Tekutá smetanová báze 4.000
80 g Vlašský ořech Sorrento - ochucovací pasta s kousky 320

 

Zmrzlina Cremino mascarpone
Receptura:

1000 g Tekutá smetanová báze

35 g Mascarpone Madre - ochucovací pasta hladká

 100 g Morella Mléčná Čokoláda Oříšková Gianduia - poleva krémová hladká

Zmrzlina Cremino Pistácie
na 1 kg produkty na 3 kg
1000 g Tekutá smetanová báze 3.000
80 g Amaretto - mandlový likér - ochucovací pasta s kousky 240
100 g Morella Pistácie - poleva krémová hladká dle chuti
  nazdobíme podle libosti

 

Zmrzlina Cremino Hořká čokoláda s kokosem
na 1 kg produkty na 3 kg
1000 g Tekutá smetanová báze 3.000
80 g Kokos - ochucovací pasta s kousky 240
100 g Morella Hořká Čokoláda Noir - poleva krémová hladká dle chuti
  nazdobíme podle libosti