Dextróza
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme Čerstvé mascarpone a Mascarpone Madre - ochucovací pasta hladká nebo Tiramisu - ochucovací pasta hladká.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Na dno vaničky natřeme Morella Káva - poleva krémová s kousky a na ní položíme piškot zvlhčený kávovým sirupem a posypeme kakaem.
Hotovou zmrzlinu natřeme na piškotový plát do zmrzlinové vaničky, aby vznikl rovný povrch.
Zamrazíme povrch zmrzliny (nejlépe pomocí silného šokového mražení, pokud máme k dispozici).
3280 g Tekutá smetanová báze
200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
120 g Dextróza
200 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká
200 g Mandle Sicilia Madre - ochucovací pasta
200 g Stracciatella Hořká čokoláda - poleva hladká nanuková
200 g Morella Pistácie - poleva krémová hladká
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pasty Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká a Mandle Sicilia Madre - ochucovací pasta.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců", případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení, anebo na rovný povrch zmrzliny vytvoříme velkými zmrzlinovými kleštěmi koule jako na fotografii.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Stracciatella Hořká čokoláda - poleva hladká nanuková a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
2385 g | Tekutá smetanová báze |
240 g | Ochucovací pasta Bílá čokoláda |
200 g | Granátové jablko - poleva s kousky |
400 g | Morella Pistácie - poleva krémová hladká |
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu Ochucovací pasta Bílá čokoláda (nebo pasta Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Hotovou zmrzlinu natřeme do zmrzlinové vaničky, aby vznikl rovný povrch. Při vypouštění zmrzlinu protíráme polevou Granátové jablko - poleva s kousky.
3160 g Tekutá smetanová báze
40 g cukr krupice
600 g Jogurt čerstvý bílý
80 g Dextróza
120 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
na 1 kg | produkty | na 4 kg |
1000 g | Tekutá smetanová báze | 4.000 |
100 g | Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády | 400 |
30 g | Dextróza | 120 |
3400 g Tekutá smetanová báze
120 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
120 g Dextróza
400 g Lískový oříšek zlatý - ochucovací pasta hladká
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
4000 g Tekutá smetanová báze
280 g Vaječný likér - Zabajone - ochucovací pasta hladká
150 g Morella Hořká Čokoláda Noir - poleva krémová hladká
Morella Hořká Čokoláda Noir - poleva krémová hladká dozdobíme povrch zmrzliny ve vaničce.
3680 g Tekutá smetanová báze
200 g Smetana 33% tuku
120 g Vanilka Madagascar Madre - vanilková ochucovací pasta hladká
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch 2 suchými vanilkovými lusky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
na 1 kg | produkty | na 4 kg |
1000 g | Tekutá smetanová báze | 5.000 |
100 g | Arašídy Madre - ochucovací pasta s kousky | 400 |
30 g | Dextróza | 120 |
Hotovou zmrzlinu protřeme Morella Mléčná Čokoláda Oříšková Gianduia - poleva krémová hladká, nebo Morella Mléčná Čokoláda - poleva krémová hladká a Poleva Mléčný karamel Mou
na 1 kg | produkty | na 4 kg |
1000 g | Tekutá smetanová báze | 4.000 |
60 g | Sušenka Máslová - ochucovací pasta hladká | 240 |
60 g | Mléko plnotučné (3,5% tuku) | 240 |
50 g | Sušenka Máslová - poleva s kousky | dle chuti |
na 1 kg | produkty | na 4 kg |
1000 g | Tekutá smetanová báze | 4.000 |
100 g | Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády | 400 |
30 g | Dextróza | 120 |
na 1 kg | produkty | na 4 kg |
1000 g | Tekutá smetanová báze | 4.000 |
80 g | Vlašský ořech Sorrento - ochucovací pasta s kousky | 320 |
1000 g Tekutá smetanová báze
35 g Mascarpone Madre - ochucovací pasta hladká
100 g Morella Mléčná Čokoláda Oříšková Gianduia - poleva krémová hladká
na 1 kg | produkty | na 3 kg |
1000 g | Tekutá smetanová báze | 3.000 |
80 g | Amaretto - mandlový likér - ochucovací pasta s kousky | 240 |
100 g | Morella Pistácie - poleva krémová hladká | dle chuti |
nazdobíme podle libosti |
na 1 kg | produkty | na 3 kg |
1000 g | Tekutá smetanová báze | 3.000 |
80 g | Kokos - ochucovací pasta s kousky | 240 |
100 g | Morella Hořká Čokoláda Noir - poleva krémová hladká | dle chuti |
nazdobíme podle libosti |