Sušený jogurt k ochucení mléčného zmrzlinového základu nebo např. do šlehačky při výrobě šlehačkových dortů. Dávkování: 30 g/kg základu + lze přidat navíc i čerstvý jogurt: 200 g/kg základu.
Sušené ochucení pro zmrzliny a zákusky.
3160 g Tekutá smetanová báze lea
8 g Skořice pravá Ceylon (v prášku) 1 kg/sáček (kód: 2763)
40 g cukr krupice
600 g Jogurt čerstvý bílý
80 g Dextróza (kód: 2126)
120 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
300 g Poleva s kousky Zázvor (kód: 2821)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt, Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865) a skořici).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Tento recept dává chuť podobnou tvarohovému Míšovi. Pro dosažení čisté jogurtové chuti doporučujeme použít základ FLORIDA Fruit - Základ na rychlou výrobu ovocné zmrzliny (kód: 1397)
2000 g FLORIDA Milk - Základ na výrobu mléčné zmrzliny (kód: 1340)
4400 g kvalitní voda
192 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
30 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
400 g Jogurt čerstvý bílý
300 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
100 g Poleva s kousky Marakuja (kód: 2436)
5 g Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
30 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
400 g Jogurt čerstvý bílý
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
100 g Zrcadlová poleva Malinová (kód: 2497)
Čokoládové ozdoby z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
5 g Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243)
500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
70 g Ochucovací pasta Malina (kód: 2444)
30 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)
50 g Ztužovač šlehačky Patissana 50 - na šlehačkové dorty (kód: 2207)
60 g moučkový cukr krupice
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
40 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
75 g cukr krupice
150 g vařící kvalitní voda
245 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody
FLORIDA Fruit - Základ na rychlou výrobu ovocné zmrzliny (kód: 1397) dává zmrzlině svěží, přirozenou chuť a hladkou krémovou konzistenci.
1 sáček (2000 g) | FLORIDA Fruit - Základ na rychlou výrobu ovocné zmrzliny (kód: 1397) |
5 litrů (5000 g) | Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
210 g | Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865) |
3160 g Tekutá smetanová báze lea
40 g cukr krupice
600 g Jogurt čerstvý bílý
80 g Dextróza (kód: 2126)
120 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.