Yogo 30 - sušené ochucení, Leagel - 2 kg

Yogo 30 - sušené ochucení, Leagel - 2 kg

Yogo 30 - sušené ochucení, Leagel - 2 kg
skladem (min. DMT: 7.2026)

Sušený jogurt k ochucení mléčného zmrzlinového základu nebo např. do šlehačky při výrobě šlehačkových dortů. Dávkování: 30 g/kg základu + lze přidat navíc i čerstvý jogurt: 200 g/kg základu.

kg bez DPH: 494,10 Kč
kg s DPH: 553,39 Kč

dávkování: 30 g/kg základu
cena dávky bez DPH: 14,82 Kč
prodejní ks bez DPH: 989,10 Kč
prodejní ks s DPH: 1.107,79 Kč



Parametry

Popis

Sušené ochucení pro zmrzliny a zákusky.

Zmrzlina Oriental Jogurt (báze Royal)

Recept na vaničku 4 kg:

3160 g Tekutá smetanová báze lea

8 g Skořice pravá Ceylon (v prášku) 1 kg/sáček (kód: 2763)

40 g cukr krupice

600 g Jogurt čerstvý bílý

80 g Dextróza (kód: 2126)

120 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

300 g Poleva s kousky Zázvor (kód: 2821)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt, Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865) a skořici).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Točená zmrzlina Jogurtová

Tento recept dává chuť podobnou tvarohovému Míšovi. Pro dosažení čisté jogurtové chuti doporučujeme použít základ FLORIDA Fruit - Základ na rychlou výrobu ovocné zmrzliny (kód: 1397)

Recept:

2000 g   FLORIDA Milk - Základ na výrobu mléčné zmrzliny (kód: 1340)

4400 g   kvalitní voda

  192 g   Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

Postup:

 

Dort Jogurt Marakuja

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
    30 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
  400 g Jogurt čerstvý bílý
  300 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
  100 g Poleva s kousky Marakuja (kód: 2436)
      5 g Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243)

Poleva na zvlhčení piškotu

  • Svaříme 120 g cukr krupice ve 100 g kvalitní voda a následně ochutíme 44 g Likéru maraschino. 

Postup

 

Dort Luna Rossa

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
    30 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)
  400 g Jogurt čerstvý bílý
    50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
  100 g Zrcadlová poleva Malinová (kód: 2497)
Čokoládové ozdoby z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
      5 g Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243)

Malinové srdce uvnitř

500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
  70 g Ochucovací pasta Malina (kód: 2444)
  30 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)

  • Vyšleháme šlehačku se Semifreddo Neutro, vodou, ochutíme Ochucovací pasta Malina (kód: 2444)
  • Naplníme formičku a zmrazíme na - 20 ºC. 

Bagna malina

  • Svaříme 120 g cukr krupice ve 100 g kvalitní voda a následně ochutíme 44 g Ochucovací pasta Malina (kód: 2444)

Postup přípravy dortu

  • Vyšleháme šlehačku se Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234).
  • Do šlehačky vmícháme špachtlí směs čerstvého jogurtu s Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865).
  • Polovinu polokoule naplníme touto jogurtovou šlehačkou.
  • Doprostřed nalijeme Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) a na to vložíme předem připravené malinové srdce.
  • Přidáme druhou polovinu jogurtové šlehačky.
  • Uzavřeme piškotovým plátem, zvlhčeným Bagna malina.
  • Zmrazíme na - 20 ºC.
  • Poté přelijeme polevou Zrcadlová poleva Malinová (kód: 2497) přihřátou na 40/45 ºC.
  • Dozdobíme.
  • Uchováváme při teplotě + 4 ºC.

 

Jogurtové pohárky

Jogurtový krém

    50 g Ztužovač šlehačky Patissana 50 - na šlehačkové dorty (kód: 2207)      
    60 g moučkový cukr krupice
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
    40 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

  • Vše společně vyšleháme.
  • Pohárky postupně plníme krémem a necháme chladit. Krém můžeme prokládat ovocem.
  • Šlehačkové dezerty po vychlazení zdobíme např. ovocem s Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217).

Receptura ovoce s Fruitnovou

  30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
  75 g cukr krupice
150 g vařící kvalitní voda
245 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody

  • Fruitnovu smícháme s cukrem. Můžeme použít čerstvé nebo mražené ovoce.
  • Přidáme vařící vodu a promícháme metlou.
  • Vmícháme pokrájené nebo rozmixované ovoce a necháme vychladnout. Můžeme použít čerstvé nebo mražené ovoce.
  • Používá se nejen pro zdobení zmrzliny nebo pohárů ale je výborná i k dozdobení zákusků, palačinek, ovocných knedlíků a dalších druhů moučníků.

Točená zmrzlina Jogurtová

FLORIDA Fruit - Základ na rychlou výrobu ovocné zmrzliny (kód: 1397) dává zmrzlině svěží, přirozenou chuť a hladkou krémovou konzistenci. 

Receptura

1 sáček (2000 g) FLORIDA Fruit - Základ na rychlou výrobu ovocné zmrzliny (kód: 1397)
5 litrů (5000 g) Mléko plnotučné (3,5% tuku)
210 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

Postup

Zmrzlina Jogurt (báze Royal)

Recept na vaničku 4 kg:

3160 g Tekutá smetanová báze lea

40 g cukr krupice

600 g Jogurt čerstvý bílý

80 g Dextróza (kód: 2126)

120 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2259

Složení

Složení výrobku: dextroza, sušený jogurt, matodextrin, sušené mléko odtučněné, kyselina: kyselina citronová, aroma.

Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 346 kcal
  • Sacharidy: 72.8 g
  • - z toho cukry: 47.7 g
  • Tuky: 0.3 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 0.2 g
  • Bílkoviny: 10.8 g
  • Sůl: 0.44 g
  • Sušina: 91.99 g

Alergeny:
  • mléko