Balení výrobku: 25 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Báze 100 pro mléčnou zmrzlinu za tepla - sušák
... je sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem, která dobře drží vysoké kopce zmrzliny. Je určena k přípravě pasterované mléčné zmrzliny. Konzistence zmražené zmrzliny je krémovitá, jemná, našlehaná.
Receptura ze sušeného mléka:
Příprava:
- Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme ve vodě a pasterujeme při 85 °C.
- Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
- Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
- Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
- Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
- Dozdobíme polevami s kousky nebo toppingem a necháme krátce zamrazit povrch v mrazáku nebo v šokovém mražení.
Báze 50 pro mléčnou zmrzlinu univerzální - sušák
... základní báze určená k výrobě pasterované mléčné zmrzliny ale i zmrzliny za studena.
Příklad receptu ze sušeného mléka:
Příprava za tepla:
- Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce nebo vodě.
- Pasterujeme směs při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
- Podle doporučeného dávkování přidáme mléčnou ochucovací pastu a Našlehávací pasta Soffi Gel® (kód: 3264)
- Vše rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
Příprava za studena:
- Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce.
- Podle doporučeného dávkování přidáme ochucovací pastu + Našlehávací pasta Soffi Gel® (kód: 3264)
- Vše rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
- Při výrobě zmrzliny za studena doporučujeme použít pro větší mikrobiální nezávadnost sterilované mléko.
Báze 100 pro mléčnou zmrzlinu za tepla - ze sušeného mléka
... je sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě pasterované mléčné zmrzliny. Konzistence zmražené zmrzliny je krémovitá, jemná, našlehaná.
Přiklad receptu ze sušeného mléka:
Příprava:
- Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme ve vodě a pasterujeme při 85 °C.
- Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
- Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
- Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
- Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
- Dozdobíme arabeskami a toppingem a necháme krátce zamrazit povrch v mrazáku nebo v šokovém mražení.