Sušené mléko odtučněné - mlékárna Hlinsko - 25 kg


Sušené mléko odtučněné - mlékárna Hlinsko - 25 kg
Cena /kg bez DPH: 147,00 Kč
Cena /kg s DPH: 164,64 Kč

Cena /ks bez DPH: 3.675,00 Kč
Cena /ks s DPH: 4.116,00 Kč

skladem (min. DMT: 3.2026)
Tento výrobek zajišťujeme pouze pro naše stálé odběratele profesionálních surovin na zmrzlinu. Zobrazit celý popis


Balení výrobku: 25 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Mléčná báze Neutro 5,3% tuku, 19,6% cukru, 60 kg
Receptura na pasterizátor 60 kg:

 40500 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

4800 g Smetana 33% tuku

2400 g Sušené mléko odtučněné - mlékárna Hlinsko (kód: 1283)

8100 g cukr krupice

1200 g Dextróza (kód: 2126)

2700 g Glukóza 21 DE, sušený glukózový sirup (kód: 3262)

300 g Neutro 5 - stabilizátor za tepla i za studena pro zmrzlinu (kód: 2201)

Postup s pasterizací:
  1. Ve velké míse nejprve dokonale promícháme dohromady všechny cukry se stabilizátorem.

  2. Ohřejeme mléko v pasteru na 25 °C (ne více kvůli ochraně proteinů).

  3. Přimíchat sušené odstředěné mléko.

  4. Při teplotě v pasteru na 40 °C přimíchat cukry a stabilizátor.

  5. Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.

  6. Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.