Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Borůvkové pohárky
Borůvkový krém (na 13 pohárků 115ml)
100 g Ztužovač šlehačky Borůvka - na šlehačkové dorty
125 g kvalitní voda 20 ºC
500 g vychlazená vyšlehaná Smetana 33% tuku
Receptura A - na zdobení:
30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova
75 g cukr krupice
150 g vařící kvalitní voda
250 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé borůvky
Postup výroby
- Připravíme si borůvkový krém. Readymix smícháme s vodou pokojové teploty (min. 20 ºC), necháme krátce působit a mezitím si vyšleháme šlehačku.
- Readymix lehce vmícháme do vyšlehané šlehačky.
- Vložíme do sáčku na zdobení a krémem naplníme skleněné pohárky cca 1,5 cm od okraje.
- Krém dáme asi na 2 hod. zatuhnout do lednice.
- Připravíme si Fruitnovu s ovocem.
- Do vychlazených pohárků dáme vrstvu borůvek s Fruitnovou.
- Hotové pohárky uložíme do chladící vitríny.
Maliny se šlehačkou
Maliny s Fruitnovou
30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova
75 g cukr krupice
150 g kvalitní voda 100 °C
245 g mražené ovoce (lesní plody) (maliny)
Postup
- Nejprve si připravíme ovoce. Smícháme cukr s Stabilizátor ovoce Fruitnova a zalijeme vroucí vodou.
- Promícháme, necháme dobře rozpustit všechy suroviny a vmícháme rozmrazené maliny.
- Dáme vychladit.
- Vyšleháme si šlehačku a dáme do zdobícího sáčku.
- Na dno pohárků můžeme dát maliny s Fruitnovou.
- Šlehačkou naplníme pohárek cca do poloviny, polijeme malinami s Fruitnovou, doplníme šlehačkou, povrch ozdobíme znovu malinovou polevou.
- Hotové pohárky uložíme do chladící vitríny.
Jak udržet ovoce čerstvé s Fruitnova
Fruitnova jedinečným způsobem pomáhá uchovat čerstvé či rozmražené ovoce pro zdobení pohárů a zmrzlin ve svěží, čerstvé a lesklé podobě.
Receptura A - poleva na zmrzlinu a zákusky
60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré) nebo mražené ovoce
Receptura B - poleva na zdobení hustší
70 g Stabilizátor ovoce Fruitnova
380 g cukr krupice
200 g vařící kvalitní voda
400 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré) nebo mražené ovoce
Receptura C - nálev pro ovocný salát
30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova
90 g cukr krupice
340 g vařící kvalitní voda
530 g rozkrájené čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré)
Postup
- Fruitnovu smícháme s cukrem.
- Přidáme vařící vodu a promícháme metlou.
- Vmícháme pokrájené nebo rozmixované ovoce a necháme vychladnout.
- Používá se nejen pro zdobení zmrzliny nebo pohárů ale je výborná i k dozdobení zákusků, palačinek, ovocných knedlíků a dalších druhů moučníků.