Stabilizátor ovoce Bindogel - 6,25 kg

Stabilizátor ovoce Bindogel - 6,25 kg

Stabilizátor ovoce Bindogel - 6,25 kg
kg bez DPH: 203,00 Kč
kg s DPH: 227,36 Kč
prodejní ks s DPH: 1.421,28 Kč
prodejní ks bez DPH: 1.269,00 Kč
na objednávku


Parametry

Popis

Směs pro ochranu ovoce před ztrátou šťávy při rozmražování a při pečení. Ovoce má jasnější barvy a čerstvý vzhled. 

Jak udržet šťávu v ovoci

Bindogel fixuje vlhkost ovoce, aby nepouštělo šťávu do okolního těsta. Na jeden dort stačí použít 20 g Bindogelu. Ovoce má navíc jasnější barvy a čerstvější vzhled. Je vhodný na čerstvé i mražené ovoce a je výborný i na zapékání ovoce.

Postup

Dort Schwarzwald

Čokoládový korpus

1000 g Směs na pečení Čokoládového piškotu Biscuit (kód: 2794)
  750 g vejce
  150 g kvalitní voda

  • Vše dohromady se smíchá a šlehá při vyšších otáčkách cca 10 min.
  • Naplní se forma (formy) a upeče.
  • Teplota pečení: 190 °C (trouba).
  • Doba pečení: cca 30-35 min.
  • Nejprve bez větrání a po 15 min s větráním.

Neutrální krém

  75 g Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
100 g kvalitní voda cca 20 °C 
  25 g Višňovice

  • Do hladka se promíchá.

500 g Smetana 33% tuku našlehaná předem

  • Vše se spojí dohromady.

Náplňové třešně

  100 g Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762)
  200 g cukr krupice se vmíchá
1000 g třešňová šťáva
1500 g odkapaně třešně

Postup

  • Věncová forma se vymaže a vyloží potravinářskou fólií.
  • Přidá se 1/3 Neutrálního krému.
  • Z čokoládového korpusu se vykrojí užší kruhový plát, který se položí na první vrstvu krému.
  • Přidá se druhá třetina krému, další kruhový plát a na něj Náplňové třešně.
  • Přidá se zbytek krému, který se uhladí a uzavře se kruhovým plátem z čokoládového korpusu, který se lehce přitlačí.
  • Naplněná forma se umístí na cca 2 hodiny do lednice a nakonec krátce do mraznice.
  • Poté se krátce ponoří do teplé vody a forma s potravinářskou folií se sundá.
  • Povrch se polije Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495) nebo polevou připravenou z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099).

Dozdobení

Malinový dort

Dortový korpus světlý (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)

330 g  Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
215 g  vejce
  50 g  kvalitní voda

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.

Malinový krém

100 g Ztužovač šlehačky Malina - na šlehačkové dorty (kód: 1727)
125 g  kvalitní voda 20ºC

  • Vymícháme do hladka a lehce zamícháme do:

500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

Želé poleva

  10 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
500 g  kvalitní voda
  75 g  cukr krupice

  • Želé smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody, vaříme asi 1-2 minuty.

Postup

  • Tenkou vrstvu korpusu potřeme malinovým džemem a přikryjeme další tenkou vrstvou korpusu.
  • Natřeme vyšší vrstvou malinového krému až do kraje formy.
  • Položíme další tenkou vrstvu korpusu a dáme do lednice asi na 2 hodiny zatuhnout. (Takto připravený základ můžeme dát i do mrazáku.)
  • Po vyndání z lednice použijeme 20 g Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762), posypeme jemně povrch dortu. 
  • Zbytkem výrobku Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762) promícháme s 450 g Mražené maliny.
  • Maliny promíchané s Bindogelem umístit na povrch dortu.
  • Zalijeme připravenou želé polevou.

Šlehačkové dezerty jogurtové

Piškotový plát světlý nebo hnědý:

250 g      Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)

275 g       vejce

  25 g       kvalitní voda

  25 g       cukr krupice

  •  Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

Popř.přidáme

20 g       Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)

40 g       kvalitní voda

  • Kakao s vodou smícháme na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát  - 60 x 80 cm.

Jogurtový krém

 500 g     vychlazená Smetana 33% tuku

 100 g     Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)

   20 g     Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)

  • Vše společně vyšleháme.
  • Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a krémem a poté necháme zamrazit.

  • Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme a uchováváme v chladící vitríně.

Želé Crystal

 20 g     Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)

1000 g     kvalitní voda

  150 g     cukr krupice

Postup:

  • Želé Crystal smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody.
  • Vaříme asi 1-2 minuty.

Povrch zmraženého šlehačkového desertu posypeme výrobkem Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762). Zmražené nebo čerstvé ovoce prosypeme  cca 10 g výrobku Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762) a pokryjeme povrch desertu. Pomalu zaléváme připraveným, teplým Želé Crystal.

Malinový dort PurSweet

Piškotový korpus čokoládový Ø 26 cm (na 1 dort):

  140 g Směs na piškotový korpus PurSweet (kód: 2425)  
    35 g pšeničná polohrubá mouka  
  175 g vejce
    12 g kvalitní voda

Šlehačkový krém malinový:

150 g      Ztužovač šlehačky Malina PurSweet (kód: 2440)

150 g      kvalitní voda 20ºC

450 g      našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • ztužovač promícháme do hladka v misce s vodou a poté lehce zamícháme do našlehané šlehačky.

Želé:

100 g       Želírovací cukr PurSweet (kód: 1719)
500 g       kvalitní voda 100°C

POSTUP VÝROBY DORTU:

  • Tenkou vrstvu piškotového čokoládového korpusu vložíme na dno vyšší formy a potřeme malinovým krémem a přikryjeme další tenkou vrstvou korpusu. 
  • Natřeme vyšší vrstvou malinového krému.
  • Položíme další tenkou vrstvu korpusu a povrch dortu jemně posypeme výrobkem Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762).
  • Dort necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit. 
  • Po vyndání z lednice umístíme na povrch dortu 450 g Mražené maliny lehce promíchané s 20 g výrobku Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762)
  • Postupně zalijeme mírně zchlazeným želé.

Oblíbené suroviny pro výrobu zákusků

Připravili jsme pro Vás výběr oblíbených surovin pro výrobu zákusků...

Oblíbený ztužovač živočišné šlehačky:

Oblíbené polevy zrcadlově lesklé (drží i na stranách dortu):

Oblíbené polevy želatinové (na povrch nebo dovnitř dortu):

Oblíbené polevy křupavé (při pokojové teplotě tenká křupavá vrstva):

Oblíbené polevy s kousky (obsahují kousky ovoce nebo křupínků, vhodné na potvrch nebo dovnitř dezertu):

Oblíbené suroviny pro ošetření čerstvého nebo mraženého ovoce:

Oblíbený dortový korpus na pečení dortů:

Balení výrobku: 6.25 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 1762

Složení

Složení výrobku: modifikovaný škrob.
Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 362 kcal
  • Sacharidy: 89 g
  • Bílkoviny: 0.4 g
  • Sušina: 89.4 g