Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Dozdobíme arabeskami a toppingem a necháme krátce zamrazit povrch v mrazáku nebo v šokovém mražení.
Doporučený recept: 100 g báze, 240 g cukru, 40 g sušeného odstředěného mléka, 100 g čerstvé smetany, 1 l mléka.
Výroba mléčné zmrzliny teplou i studenou cestou.
kg bez DPH: 348,30 Kč
kg s DPH: 390,10 Kč prodejní ks s DPH: 780,64 Kč
prodejní ks bez DPH: 697,00 Kč