Šlehačkový dort Perníkový

Šlehačkový dort Perníkový

Krém Perník:

  200 g    Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)

  200 g    Mléko plnotučné (3,5% tuku)

1000 g    vychlazená Smetana 33% tuku

     60 g    Ochucovací pasta Perník (kód: 2542)

     50 g    Piškotový plát světlý, 2 ks (kód: 2536)

   100 g    Farcitura Crem Caramel (kód: 2493)

     50 g    Poleva s kousky Perník (kód: 2619)

 

Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidaného mléka.

 

Postup:

  • Do tekuté šlehačky vmícháme Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234) smíchané s mlékem.

  • Nejprve pomalu mícháme 1 min. Poté vše společně vyšleháme do hladké pevné konzistence.

  • Našlehaný krém se ochutí pastou Ochucovací pasta Perník (kód: 2542), která se lehce vmíchá do ušlehané šlehačky.

  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.

  • V polovině krému se protře Poleva s kousky Perník (kód: 2619) a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).

  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice zdobí na povrchu Farcitura Crem Caramel (kód: 2493) .

  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.