200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
60 g Ochucovací pasta Perník (kód: 2542)
50 g Piškotový plát světlý, 2 ks (kód: 2536)
100 g Farcitura Crem Caramel (kód: 2493)
50 g Poleva s kousky Perník (kód: 2619)
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidaného mléka.
Do tekuté šlehačky vmícháme Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234) smíchané s mlékem.
Nejprve pomalu mícháme 1 min. Poté vše společně vyšleháme do hladké pevné konzistence.
Našlehaný krém se ochutí pastou Ochucovací pasta Perník (kód: 2542), která se lehce vmíchá do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem.
V polovině krému se protře Poleva s kousky Perník (kód: 2619) a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice zdobí na povrchu Farcitura Crem Caramel (kód: 2493) .
A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
———