1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
60 g Ochucovací pasta Perník (kód: 2542)
50 g Piškotový plát tmavý, 2 ks (kód: 2537)
50 g Poleva s kousky Perník (kód: 2619)
Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.
Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234).
Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Ochucovací pasta Perník (kód: 2542), která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem.
V polovině krému se protře Poleva s kousky Perník (kód: 2619) a nechá se zpevnit v mraznici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
Šlehačkový dort se po vyndání z mraznice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496).
Uchovává se v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
———
———
———
———
———