Šlehačkový dort Lesní plody

Šlehačkový dort Lesní plody

Krém Lesní plody

 1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
   200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
     90 g Ochucovací pasta Sušenka Máslová (kód: 2311)
     40 g Ochucovací pasta Lesní plody (kód: 2686)
     50 g Piškotový plát světlý
   100 g Poleva s kousky Lesní plody (kód: 2202)

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234) .
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí 1/2 pastou Ochucovací pasta Sušenka Máslová (kód: 2311) a 1/2 pastou Ochucovací pasta Lesní plody (kód: 2686), které se lehce vmíchají do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem. Obě vrstvy krému se oddělí další vrstvou piškotu.
  • Dort se nechá zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice zdobí  Poleva s kousky Lesní plody (kód: 2202)
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.