Perníkový dort

Perníkový dort

Krém Perník

 1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
   200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
     60 g Ochucovací pasta Perník (kód: 2542)
     50 g Piškotový plát světlý
   100 g Farcitura Crem Caramel (kód: 2493)
     50 g Poleva s kousky Perník (kód: 2619)

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234) .
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou LEAGEL, která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.
  • V polovině krému se protře Poleva s kousky Perník (kód: 2619) a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort se po vyndání z lednice zdobí na povrchu Farcitura Crem Caramel (kód: 2493).
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.