Šlehačkové Semifreddo tvarohové

Šlehačkové Semifreddo tvarohové

Tvarohový krém

1000 g     vychlazená Smetana 33% tuku

  200 g     Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)

    40 g      Cheesecake 40 - sušené ochucení (kód: 2523)

Zdobení povrchu :

  •  Odebereme si polevy Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) a  Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) do plastovéých mís a ohřejeme v mikrovlnné troubě na 35 °C.

  •  Rozehřáté polevy lehce promícháme cukrářskou špachtlí.

  •  Zmrazený dezert vyjmeme z formy a položíme jej na cukrářský rošt.

  •  Začneme na dezert rozlévat polevy směrem od středu k okrajům. Pokryjeme zatím pouze 2/3 plochy.

  •  Špachtlí rozetřeme polevy tak aby vytvořily mramorování a  směrem k nepolité 1/3 dezertu. Tím získáme hladké pokrytí celého moučníku.

  •  Pomocí špachtle přeneseme dezert na servírovací podložku.

  •  Pro optimální ztuhnutí polevy uložíme dezert do mrazáku (-18 °C) nebo použijeme šokové mrazení.

  •  Po vyjmutí z mrazáku zdobíme libovolnou dekorací.

Postup:

  • Všechny suroviny na tvarohový krém společně vyšleháme.

  • Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a tvarohovým krémem a poté necháme zamrazit.

  • Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)  a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)  a uchováváme v chladící vitríně.