Irish coffee roláda

Irish coffee roláda

 

Piškotový plát na roládu ( na 3 pláty 60x40 cm ):

 500 g     Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)

 550 g     vejce

   50 g     kvalitní voda

   50 g     cukr krupice

Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

   75 g      olej

Lehce vmícháme do našlehané směsi. 

Pečeme při 240ºC, 5 minut.

Irish coffee krém

100 g  Ztužovač šlehačky Irská káva - na šlehačkové dorty (kód: 2096)

125 g  kvalitní voda min. 20ºC

500 g  našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 20ºC a lehce vmícháme do našlehané šlehačky

Postup:

  • Piškotový plát na roládu potřeme Irish coffe krémem, zarolujeme a necháme vychladit. 

  • Poté povrch přelijeme mléčnou čokoládovou polevoukterou smícháme s kousky lískových oříšků nebo mandlí.

  • Část oříšků nebo mandlí opražíme, rozdrtíme a nasypeme v tenké vrstvě na polevu.