500 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
550 g vejce
50 g kvalitní voda
50 g cukr krupice
Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
75 g olej
Lehce vmícháme do našlehané směsi.
Pečeme při 240ºC, 5 minut.
100 g Ztužovač šlehačky Irská káva - na šlehačkové dorty (kód: 2096)
125 g kvalitní voda min. 20ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
Readymix smícháme do hladka s vodou 20ºC a lehce vmícháme do našlehané šlehačky
Piškotový plát na roládu potřeme Irish coffe krémem, zarolujeme a necháme vychladit.
Poté povrch přelijeme mléčnou čokoládovou polevou, kterou smícháme s kousky lískových oříšků nebo mandlí.
Část oříšků nebo mandlí opražíme, rozdrtíme a nasypeme v tenké vrstvě na polevu.
———