Křupavá poleva do zmrzliny, která mrazem ztuhne. Do zmrzliny i jako poleva na nanuky.
Praktické balení v topingové lahvi pro snadné zdobení a dochucení.
1 sáček (1750 g) Směs na zmrzlinu Čokoláda Noir Ecuador (kód: 3868)
2,5 litrů (2500 g) kvalitní voda
200 g Poleva s kousky Meruňka (kód: 2245)
200 g Poleva křupavá Stracciatella Hořká čokoláda (kód: 3887)
3280 g Tekutá smetanová báze
200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
120 g Dextróza (kód: 2126)
200 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)
200 g Ochucovací pasta Mandle Sicilia Madre (kód: 3795)
200 g Poleva křupavá Stracciatella Hořká čokoláda (kód: 3887)
200 g Poleva krémová Morella Pistácie (kód: 3907)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pasty Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824) a Ochucovací pasta Mandle Sicilia Madre (kód: 3795).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců", případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení, anebo na rovný povrch zmrzliny vytvoříme velkými zmrzlinovými kleštěmi koule jako na fotografii.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Poleva křupavá Stracciatella Hořká čokoláda (kód: 3887) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.