Zmrzlinové polevy Morella, Lineagel
Poleva pro zmrzlinu, dorty a dezerty, protírání a dekoraci s pistáciovou chutí.
Krémová čokoládová poleva pro polévání povrchu rovné zmrzliny ve vaničce nebo pro protírání do zmrzliny.
Poleva na protírání zmrzliny, dovnitř a na povrch - nejen pro dekoraci, ale pro vytváření atraktivních chuťových kombinací.
2385 g | Tekutá smetanová báze |
240 g | Ochucovací pasta Bílá čokoláda (kód: 2189) |
200 g | Granátové jablko - poleva s kousky (kód: 3883) |
400 g | Morella Pistácie - poleva krémová hladká (kód: 3907) |
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu Ochucovací pasta Bílá čokoláda (kód: 2189) (nebo pasta Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká (kód: 2205)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Hotovou zmrzlinu natřeme do zmrzlinové vaničky, aby vznikl rovný povrch. Při vypouštění zmrzlinu protíráme polevou Granátové jablko - poleva s kousky (kód: 3883).
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu (kód: 3846)
660 g cukr krupice
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
300 g Smetana 33% tuku
Před mražením přidáme do zpasterovaného tekutého základu 298 g Amaretto - mandlový likér - ochucovací pasta s kousky (kód: 3813)
280 g Morella Pistácie - poleva krémová hladká (kód: 3907)
280 g Stracciatella Hořká čokoláda Premium - poleva hladká nanuková (kód: 3918)
3280 g Tekutá smetanová báze
200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
120 g Dextróza (kód: 2126)
200 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824)
200 g Mandle Sicilia Madre - ochucovací pasta (kód: 3795)
200 g Stracciatella Hořká čokoláda - poleva hladká nanuková (kód: 3887)
200 g Morella Pistácie - poleva krémová hladká (kód: 3907)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pasty Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824) a Mandle Sicilia Madre - ochucovací pasta (kód: 3795).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců", případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení, anebo na rovný povrch zmrzliny vytvoříme velkými zmrzlinovými kleštěmi koule jako na fotografii.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Stracciatella Hořká čokoláda - poleva hladká nanuková (kód: 3887) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
na 1 kg | produkty | na 3 kg |
1000 g | Tekutá smetanová báze | 3.000 |
80 g | Amaretto - mandlový likér - ochucovací pasta s kousky (kód: 3813) | 240 |
100 g | Morella Pistácie - poleva krémová hladká (kód: 3907) | dle chuti |
nazdobíme podle libosti |