Polevy s kousky
Krémová čokoládová poleva s kávovými křupínky.
Zobrazit celý popisKrémová čokoládová poleva s kávovými křupínky.
Poleva pro zmrzlinu, dorty a dezerty, protírání a dekoraci s kávovou chutí s lískovými oříšky a kakaem.
Poleva s kousky vyrobená z přírodních surovin pro lákavé a chutné protírání zmrzliny ve vaničkách a zdobení zmrzlinových pohárů a moučníků.
Objevte celou rodinu kvalitních polev s kousky do zmrzliny, pohárů a dezertů.
Krémová čokoládová poleva pro polévání povrchu rovné zmrzliny ve vaničce nebo pro protírání do zmrzliny.
2500 g Voda horká 90 °C
1750 g Čokoláda Noir Ecuador - kompletní zmrzlinová směs
200 g Káva Espresso - ochucovací pasta hladká
200 g Morella Káva - poleva krémová s kousky
Do horké vody v karafě přimícháme Čokoláda Noir Ecuador - kompletní zmrzlinová směs a necháme cca 15 minut odstát. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády).
Dle chuti přidáme Káva Espresso - ochucovací pasta hladká
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Morella Káva - poleva krémová s kousky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
2385 g | Tekutá smetanová báze |
45 g | cukr krupice |
45 g | Dextróza |
135 g | kvalitní voda |
300 g | Čerstvé mascarpone |
90 g | Mascarpone Madre - ochucovací pasta hladká |
400 g | Morella Káva - poleva krémová s kousky |
piškotový plát | |
kávový sirup | |
kakao |
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme Čerstvé mascarpone a Mascarpone Madre - ochucovací pasta hladká nebo Tiramisu - ochucovací pasta hladká.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Na dno vaničky natřeme Morella Káva - poleva krémová s kousky a na ní položíme piškot zvlhčený kávovým sirupem a posypeme kakaem.
Hotovou zmrzlinu natřeme na piškotový plát do zmrzlinové vaničky, aby vznikl rovný povrch.
Zamrazíme povrch zmrzliny (nejlépe pomocí silného šokového mražení, pokud máme k dispozici).