Krémová čokoládovo-pistáciová poleva, která si udržuje jemnou strukturu při teplotě ve zmrzlinové vitríně.
Poleva na protírání zmrzliny, dovnitř a na povrch - nejen pro dekoraci, ale pro vytváření atraktivních chuťových kombinací.
na 1 kg | produkty | na 3 kg |
1000 g | Tekutá smetanová báze lea | 3.000 |
80 g | Ochucovací pasta Amaretto (kód: 3813) | 240 |
100 g | Poleva krémová Morella Pistácie (kód: 3907) | dle chuti |
nazdobíme podle libosti |
3280 g Tekutá smetanová báze lea
200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
120 g Dextróza (kód: 2126)
200 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)
200 g Ochucovací pasta Mandle d′Avola (kód: 2955)
200 g Poleva křupavá stracciatella - hořká čokoláda (kód: 2398)
200 g Poleva krémová Morella Pistácie (kód: 3907)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pasty Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824) a Ochucovací pasta Mandle d′Avola (kód: 2955).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.