Krémová čokoládovo-kávová poleva, která si udržuje příjemně vláčnou strukturu i při teplotě ve zmrzlinové vitríně.
Objevte kompletní rodinu lahodných čokoládových krémů Loveria pro zmrzlináře!
Šlehačkový krém Mascarpone:
Podklad:
Poleva:
Zdobení:
2200 g Voda horká 90 °C
1800 g Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065)
200 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)
200 g Poleva krémová Loveria Káva (kód: 2818)
Do horké vody v karafě přimícháme Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) a necháme cca 15 minut odstát. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Ochucovací pasta Čokoláda hořká (kód: 2361)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Poleva krémová Loveria Káva (kód: 2818) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
2385 g | Tekutá smetanová báze Royal |
45 g | cukr krupice |
45 g | Dextróza (kód: 2126) |
135 g | kvalitní voda |
300 g | Čerstvé mascarpone |
90 g | Mascarpone 30 - sušené ochucení (kód: 2352) |
400 g | Poleva krémová Loveria Káva (kód: 2818) |
piškotový plát | |
kávový sirup | |
kakao |
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme Čerstvé mascarpone a Mascarpone 30 - sušené ochucení (kód: 2352).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Na dno vaničky natřeme Poleva krémová Loveria Káva (kód: 2818) a na ní položíme piškot zvlhčený kávovým sirupem a posypeme kakaem.
Hotovou zmrzlinu natřeme na piškotový plát do zmrzlinové vaničky, aby vznikl rovný povrch.