Dortový korpus světlý (na 3 dortové korpusy Ø 26 cm):
1000 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
650 g vejce
150 g kvalitní voda
-
Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
-
Pečeme při 200ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.
Dortový korpus čokoládový (na 3 dortové korpusy Ø 26 cm):
1000 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
650 g vejce
150 g kvalitní voda
- Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
- Smícháme 120 g kvalitní voda a 60 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861), směs přidáme do těsta a opět šleháme.
- Pečeme při 200ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.
Piškotový plát :
1000 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
1100 g vejce
100 g kvalitní voda
100 g cukr krupice
- Pro čokoládový piškot: přidáme 75 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861) +150 g kvalitní voda.
- Pro oříškový piškot: přidáme 180 g mletých pražených lískových oříšků
- Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
- Poté ihned natřeme na plech a pečeme při 250ºC , 6 minut.
- Z tohoto množství vyrobíme 3 pláty - 60 x 80 cm.
Piškotový plát na roládu ( na 3 pláty 60x40 cm ):
500 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
550 g vejce
50 g kvalitní voda
50 g cukr krupice
Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
75 g olej
Lehce vmícháme do našlehané směsi.
Pečeme při 240ºC, 5 minut.