Piškotové korpusy a pláty

Piškotové korpusy a pláty

Dortový korpus světlý (na 3 dortové korpusy Ø 26 cm):

1000 g     Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)

  650 g     vejce

  150 g     kvalitní voda

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

  • Pečeme při 200ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.      

Dortový korpus čokoládový (na 3 dortové korpusy Ø 26 cm):

1000 g     Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)

  650 g     vejce

  150 g     kvalitní voda

             

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Smícháme 120 g kvalitní voda a 60 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861), směs přidáme do těsta a opět šleháme.
  • Pečeme při 200ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.

Piškotový plát :

1000 g     Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)

1100 g     vejce

  100 g     kvalitní voda

  100 g     cukr krupice

  • Pro čokoládový piškot: přidáme 75 g  Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)  +150 g kvalitní voda.
  • Pro oříškový piškot: přidáme 180 g mletých pražených lískových oříšků
  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Poté ihned natřeme na plech a pečeme při 250ºC , 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 3 pláty  - 60 x 80 cm.

Piškotový plát na roládu ( na 3 pláty 60x40 cm ):

 500 g     Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)

 550 g     vejce

   50 g     kvalitní voda

   50 g     cukr krupice

Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

   75 g      olej

Lehce vmícháme do našlehané směsi. 

Pečeme při 240ºC, 5 minut.