Ovocná Jahodová: 30% ovoce

Zmrzlina s podílem 30% ovoce.

Ovocná Jahodová: 30% ovoce

Receptura:

 405 g kvalitní voda

  300 g čerstvé jahody

    50 g Ochucovací pasta Jahoda (kód: 2183)

  170 g cukr krupice

    40 g Dextróza (kód: 2126)

    35 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)

 

Postup:

  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.

  3. Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  4. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".

  5. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  6. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.