1320 g kvalitní voda
1600 g čerstvé jahody
80 g Ochucovací pasta Jahoda (kód: 2183)
680 g cukr krupice
180 g Glukóza 38/39 DE, sušený glukózový sirup (kód: 2693)
140 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
———
———