Ochucovací pasta Vanilka Zlatá, Lineagel - 6 kg

Ochucovací pasta Vanilka Zlatá, Lineagel - 6 kg

Ochucovací pasta Vanilka Zlatá, Lineagel - 6 kg
TOP
Cena /kg bez DPH: 329,40 Kč
Cena /kg s DPH: 368,93 Kč

Cena /ks bez DPH: 1.976,00 Kč
Cena /ks s DPH: 2.213,12 Kč

dávkování: 30 g/kg základu
Cena /dávka bez DPH: 9,88 Kč


skladem (min. DMT: 6.2027)
Pasta s příjemnou klasickou vanilkovou chutí. Zobrazit celý popis


Barva: Žlutooranžová s vanilkovými zrny
Chuť: Typická pro vanilku
Dávkování: 30 gramů na kg tekuté zmrzlinové směsi.
Vzhled: Hladká a tekutá pasta
Pasta s příjemnou klasickou vanilkovou chutí.

Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s vanilkovou chutí.

Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.

více informací pro klienty
Balení výrobku: PP kbelík 6 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Zmrzlina Vanilka - komplet vanička 4 kg
Pasterace:

2629 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

463 g Smetana 33% tuku

578 g cukr krupice

131 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)

79 g Dextróza (kód: 2126)

Ochucení:

120 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch 2 suchými vanilkovými lusky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Knížecí dort (Ø 18 cm, 10 cm výška)
Čokoládový korpus (na 1 dortový korpusy Ø 26 cm)

600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2342)
350 g vejce
50 g kvalitní voda

  • Směs na Sacher šleháme s vejci a vodou při vyšších otáčkách po dobu 5-6 min.
  • Pečeme při 180 - 190 °C, cca 40-50 min. s větráním. 
Čokoládový krém

50 g Ztužovač šlehačky Čokoláda - na šlehačkové dorty (kód: 2122)
65 g kvalitní voda teplá, cca 40 °C 

  • Do hladka se rozmíchá.

250 g Smetana 33% tuku našlehaná předem

  • Smíchá se vše dohromady.
Vanilkový krém

40 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
50 g kvalitní voda cca 20 °C
20 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)

  • Do hladka se rozmíchá.

250 g Smetana 33% tuku našlehaná předem

  • Smíchá se vše dohromady.
Jahodový krém

50 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
65 g kvalitní voda, cca 20 °C

  • Do hladka se rozmíchá.

250 g Smetana 33% tuku, našlehaná předem

  • Smíchá se vše dohromady.
Postup
  • Jeden piškotový plát Sacher vyrobený z Směs na korpus Sacher (kód: 2630) se vloží do vymazané a pocukrované formy Ø 18 cm.
  • Naplní se čokoládový krém a uhladí se do hladka.
  • Přiloží se další vymazaná a pocukrovaná forma Ø 18 cm, která se naplní Vanilkovým krémem a uhladí do hladka a nakonec se naplní poslední jahodový krém a uhladí do hladka.
  • Vloží se do lednice ke zpevnění a nakonec zamrazit do mraznice. 
  • Po vyndání z mraznice se povrch dortu polije Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260). Poleva se nechá stékat po stranách v nepravidelných pruzích.
Šlehačkový dort zamražený - Vanilka
Krém Vanilka:

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku

 200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)

40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)

50 g Piškotový plát tmavý

 Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)

Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.

Postup:
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.

  • A poté se nechá se zpevnit v mraznici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).

  • Šlehačkový dort se po vyndání z mraznice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205).

  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Dort Polokoule
Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)
5 g Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243)

Kávové srdce

500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
20 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)

Bagna caffé
Postup
  • Vyšleháme šlehačku se Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234) a vodou.
  • Do šlehačky vmícháme špachtlí Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205).
  • Polovinu polokoule naplníme touto vanilkovou šlehačkou.
  • Doprostřed vložíme předem připravené kávové srdce a přidáme druhou polovinu vanilkové šlehačky.
  • Uzavřeme piškotovým plátem, zvlhčeným Bagna caffé.
  • Zmrazíme na - 20 ºC.
  • Poté přelijeme Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) zředěnou 10 % vody a ohřátou na 40/45 ºC.
  • Dozdobíme čokoládovými ozdobami a ovocem potřeným Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243).
  • Uchováváme při teplotě + 4 ºC.