Ochucovací pasty do mléčného základu
Pasta s příjemnou klasickou vanilkovou chutí. Obsahuje vanilková zrníčka.
Zobrazit celý popisPasta s příjemnou klasickou vanilkovou chutí. Obsahuje vanilková zrníčka.
Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s vanilkovou chutí.
Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.
2629 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
463 g Smetana 33% tuku
578 g cukr krupice
131 g Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu
79 g Dextróza
120 g Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch 2 suchými vanilkovými lusky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
40 g Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká
50 g Piškotový plát tmavý
Zrcadlová poleva Bílá čokoláda ochucená Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.
Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100.
Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem.
A poté se nechá se zpevnit v mraznici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
Šlehačkový dort se po vyndání z mraznice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda ochucená Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká.
A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
2385 g | Tekutá smetanová báze |
240 g | Ochucovací pasta Bílá čokoláda |
200 g | Granátové jablko - poleva s kousky |
400 g | Morella Pistácie - poleva krémová hladká |
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu Ochucovací pasta Bílá čokoláda (nebo pasta Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Hotovou zmrzlinu natřeme do zmrzlinové vaničky, aby vznikl rovný povrch. Při vypouštění zmrzlinu protíráme polevou Granátové jablko - poleva s kousky.