Ochucovací pasty do mléčného základu
Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s vanilkovou chutí.
Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.
2629 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
463 g Smetana 33% tuku
578 g cukr krupice
131 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304)
79 g Dextróza (kód: 2126)
120 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch 2 suchými vanilkovými lusky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2342)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
50 g Ztužovač šlehačky Čokoláda - na šlehačkové dorty (kód: 2122)
65 g kvalitní voda teplá, cca 40 °C
250 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
40 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
50 g kvalitní voda cca 20 °C
20 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
250 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
50 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
65 g kvalitní voda, cca 20 °C
250 g Smetana 33% tuku, našlehaná předem
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
50 g Piškotový plát tmavý
Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.
Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234).
Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205), která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem.
A poté se nechá se zpevnit v mraznici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
Šlehačkový dort se po vyndání z mraznice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205).
A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)
5 g Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243)
500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
20 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)