Pasta s chutí tradičního italského moučníku Tiramisu.
Zobrazit celý popisOchucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s chutí Tiramisu.
Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.
| 2385 g | Tekutá smetanová báze |
| 45 g | cukr krupice |
| 45 g | Dextróza |
| 135 g | kvalitní voda |
| 300 g | Čerstvé mascarpone |
| 90 g | Mascarpone Madre - ochucovací pasta hladká |
| 400 g | Morella Káva - poleva krémová s kousky |
| piškotový plát | |
| kávový sirup | |
| kakao |
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme Čerstvé mascarpone a Mascarpone Madre - ochucovací pasta hladká nebo Tiramisu - ochucovací pasta hladká.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Na dno vaničky natřeme Morella Káva - poleva krémová s kousky a na ní položíme piškot zvlhčený kávovým sirupem a posypeme kakaem.
Hotovou zmrzlinu natřeme na piškotový plát do zmrzlinové vaničky, aby vznikl rovný povrch.
Zamrazíme povrch zmrzliny (nejlépe pomocí silného šokového mražení, pokud máme k dispozici).
Můžete použít i další ovocné ochucovací pasty. Doporučujeme např. výborné Granátové jablko. Pokud místo vody použijete mléko, získáte milk-shake, který můžete ochutít ochucovacími pastami do mléčného základu jako např. Vaječný likér - Zabajone - ochucovací pasta hladká nebo Tiramisu - ochucovací pasta hladká nebo Káva Arabica - ochucovací pasta hladká apod.
| 50 g | Pomeranč - ochucovací pasta hladká |
| 180 g | cukr krupice |
| 1000 g | kvalitní voda |
Kromě pomerančové pasty doporučujeme pro ochucení viz níže:
Postup: