2,5 kg - Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká, Lineagel

2,5 kg - Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká, Lineagel

2,5 kg - Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká, Lineagel
TOP
Cena /kg bez DPH: 1.351,00 Kč
Cena /kg s DPH: 1.513,12 Kč

Cena /ks bez DPH: 3.378,00 Kč
Cena /ks s DPH: 3.783,36 Kč

dávkování: 80 g/kg základu
Cena /dávka bez DPH: 108,08 Kč


skladem (min. DMT: 10.2026)
100% pistáciová pasta s delikátní chutí a vůní pistácií. Zobrazit celý popis


Barva: Khaki zelená
Chuť: Typická pro pistácie
Dávkování: 80-100 gramů na kg tekuté zmrzlinové směsi.
Vzhled: Hustá pasta
100% pistáciová pasta s delikátní chutí a vůní pistácií.

Ochucovací pasta ideální pro vytvoření pistáciové zmrzliny.

Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.

více informací pro klienty
Balení výrobku: PP kbelík 2.5 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Zmrzlina Mozartovy koule

 

Recept na vaničku 4 kg:

3280 g Tekutá smetanová báze

200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

120 g Dextróza (kód: 2126)

200 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824)

200 g Mandle Sicilia Madre - ochucovací pasta (kód: 3795)

200 g Stracciatella Hořká čokoláda - poleva hladká nanuková (kód: 3887)

200 g Morella Pistácie - poleva krémová hladká (kód: 3907)

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pasty Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824) a Mandle Sicilia Madre - ochucovací pasta (kód: 3795).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců", případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení, anebo na rovný povrch zmrzliny vytvoříme velkými zmrzlinovými kleštěmi koule jako na fotografii.

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Stracciatella Hořká čokoláda - poleva hladká nanuková (kód: 3887) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Pistácie (báze Neutro)
Recept na vaničku 4 kg:

2880 g Tekutá smetanová báze Neutro

380 g kvalitní voda

340 g Cukrový sirup 70% cukru

2 g Sůl

400 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824)

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Pistácie Mediterraneo - báze 100
Příklad receptu:

3320 g Tekutý mléčný základ 100

200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

80 g Dextróza (kód: 2126)

400 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824)

4 g sůl

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824) a přidáme sůl.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Pistácie Mediterraneo - komplet vanička 4 kg
Příklad receptu:

2571 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

237 g Smetana 33% tuku

522 g cukr krupice

119 g Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu (kód: 3853)

151 g Dextróza (kód: 2126)

3 g sůl

Ochucení:

400 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824)

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Šlehačkový Pistáciový dort
Krém Pistácie

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
90 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824)
50 g Piškotový plát tmavý
100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)

Postup
  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách ztužovač.
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824), která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice ozdobí.
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

Točená zmrzlina pravá Pistácie

Kompletní sušená směs k rychlé přípravě mléčné točené zmrzliny Florida Milk - základ pro výrobu mléčné točené zmrzliny (kód: 1340) dává zmrzlině plnou chuť a hladkou krémovou konzistenci. Spojením s ochucovacími pastami získáte jednoduše velmi kvalitní chuti zmrzliny.

Receptura příklad:

1 sáček (2000 g) Florida Milk - základ pro výrobu mléčné točené zmrzliny (kód: 1340)

4,4 litry (4400 g) kvalitní voda

512 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824)

Připrava:
  1. Obsah sáčku směsi Florida mléčná smícháme s vodou.
  2. Podle doporučeného dávkování přidáme ochucovací pastu a důkladně promícháme ponorným mixerem nebo metlou.
  3. Tekutou směs necháme cca 15 minut odstát.
  4. Nalijeme do zmrzlinového stroje.
Šlehačkový dort Pistácie a Oříšek
Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku

 200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)

40 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824)

40 g Lískový oříšek zlatý - ochucovací pasta hladká (kód: 2208)

50 g Piškotový plát tmavý

 

Postup přípravy dortu: