2,5 kg - Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká, LineaGel

2,5 kg - Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká, LineaGel

2,5 kg - Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká, LineaGel
TOP
Cena /kg bez DPH: 1.351,00 Kč
Cena /kg s DPH: 1.513,12 Kč

Cena /ks bez DPH: 3.378,00 Kč
Cena /ks s DPH: 3.783,36 Kč

dávkování: 80 g/kg základu
Cena /dávka bez DPH: 108,08 Kč


skladem (min. DMT: 4.2027)

100% pistáciová pasta s delikátní chutí a vůní z jemně pražených kvalitních středozemských pistácií, bez barviv.

Zobrazit celý popis


Barva: Khaki zelená
Chuť: Typická pro pistácie
Dávkování: 80-100 gramů na kg tekuté zmrzlinové směsi.
Vzhled: Hustá pasta

100% pistáciová pasta s delikátní chutí a vůní z jemně pražených kvalitních středozemských pistácií, bez barviv.

Ochucovací pasta ideální pro vytvoření pravé pistáciové zmrzliny.

Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.

více informací pro klienty
Balení výrobku: PP kbelík 2.5 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Zmrzlina Dubajská čokoláda
Základ:
  • 580 g cukr krupice

  • 2760 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

  • 80 g Dextróza

Ochucení:
Postup:

Pozn.: Čokoládové ochucení a polevu Dubai Pistácie můžete objednat i jako sadu s cedulkou (viz foto): Zmrzlina Dubaj Pistácie - sada výrobků.

Zmrzlina Pistácie Mediterraneo - báze 100
Základ:

2070 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

420 g cukr krupice

180 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu

30 g Dextróza

3 g sůl

Ochucení:

300 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Pistácie Mediterraneo - úprava smetanového základu
Příklad receptu:

3320 g Tekutý smetanový základ

200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

80 g Dextróza

400 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká

5 g sůl

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká a přidáme sůl.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Pistácie - báze Neutro
Recept na vaničku 4 kg:

2880 g Tekutá smetanová báze Neutro

380 g kvalitní voda

340 g Cukrový sirup 70% cukru

2 g Sůl

400 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Mozartovy koule

 

Recept na vaničku 4 kg:

3280 g Tekutá smetanová báze

200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

120 g Dextróza

200 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká

200 g Mandle Sicilia Madre - ochucovací pasta

200 g Stracciatella Hořká čokoláda - poleva hladká nanuková

200 g Morella Pistácie - poleva krémová hladká

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pasty Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká a Mandle Sicilia Madre - ochucovací pasta.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců", případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení, anebo na rovný povrch zmrzliny vytvoříme velkými zmrzlinovými kleštěmi koule jako na fotografii.

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Stracciatella Hořká čokoláda - poleva hladká nanuková a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Šlehačkový dort Pistácie a Lískový oříšek
Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku

 200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100

40 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká

40 g Lískový oříšek zlatý - ochucovací pasta hladká

50 g Piškotový plát tmavý

 

Postup přípravy dortu:

 

Točená zmrzlina pravá Pistácie

Kompletní sušená směs k rychlé přípravě mléčné točené zmrzliny Florida Milk - základ pro výrobu mléčné točené zmrzliny dává zmrzlině plnou chuť a hladkou krémovou konzistenci. Spojením s ochucovacími pastami získáte jednoduše velmi kvalitní chuti zmrzliny.

Receptura příklad:

1 sáček (2000 g) Florida Milk - základ pro výrobu mléčné točené zmrzliny

4,4 litry (4400 g) kvalitní voda

512 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká

Připrava:
  1. Obsah sáčku směsi Florida mléčná smícháme s vodou.
  2. Podle doporučeného dávkování přidáme ochucovací pastu a důkladně promícháme ponorným mixerem nebo metlou.
  3. Tekutou směs necháme cca 15 minut odstát.
  4. Nalijeme do zmrzlinového stroje.
Šlehačkový Pistáciový dort
Krém Pistácie

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
90 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká
50 g Piškotový plát tmavý
100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda

Postup
  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách ztužovač.
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká, která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice ozdobí.
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

Zmrzlina Pistácie Mediterraneo - báze 50
Příklad receptu:

2571 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

237 g Smetana 33% tuku

522 g cukr krupice

119 g Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu

151 g Dextróza

3 g sůl

Ochucení:

400 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká

Postup:
  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.