Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo, Leagel - 3,5 kg

Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo, Leagel - 3,5 kg

Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo, Leagel - 3,5 kg
kg bez DPH: 1.432,80 Kč
kg s DPH: 1.604,74 Kč
prodejní ks s DPH: 5.616,58 Kč
prodejní ks bez DPH: 5.014,80 Kč

dávkování: 80 g/kg základu
cena dávky bez DPH: 114,62 Kč
skladem


Parametry

Popis

100% pistáciová pasta s výraznou chutí a vůní pistácií.

Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.

Zmrzlina Mozartovy koule

 

 

Recept na vaničku 4 kg:

3280 g Tekutá smetanová báze lea

200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

120 g Dextróza (kód: 2126)

200 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)

200 g Ochucovací pasta Mandle d′Avola (kód: 2955)

200 g Poleva křupavá stracciatella - hořká čokoláda (kód: 2398)

200 g Poleva krémová Morella Pistácie (kód: 3907)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pasty Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824) a Ochucovací pasta Mandle d′Avola (kód: 2955).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Točená zmrzlina pravá Pistácie

Kompletní sušená směs k rychlé přípravě mléčné točené zmrzliny FLORIDA Milk - Základ na výrobu mléčné zmrzliny (kód: 1340) dává zmrzlině plnou chuť a hladkou krémovou konzistenci. Spojením s ochucovacími pastami získáte jednoduše velmi kvalitní chuti zmrzliny.

Receptura příklad:

1 sáček (2000 g) FLORIDA Milk - Základ na výrobu mléčné zmrzliny (kód: 1340)

4,4 litry (4400 g) kvalitní voda

512 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)

Připrava:

  1. Obsah sáčku směsi Florida mléčná smícháme s vodou.
  2. Podle doporučeného dávkování přidáme ochucovací pastu a důkladně promícháme ponorným mixerem nebo metlou.
  3. Tekutou směs necháme cca 15 minut odstát.
  4. Nalijeme do zmrzlinového stroje.

Šlehačkové Semifreddo Pistácie a Oříšek

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku

 200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 - na zdobení (kód: 234)

     40 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)

     40 g Ochucovací pasta Lískový oříšek Imperial (kód: 3222)

     50 g Piškotový plát tmavý

Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) a  Pistáciová drť dekorační (kód: 2618).

 

Postup přípravy dortu:

 

Zmrzlina Pistácie Mediterraneo (báze Superior) výraznější

Příklad receptu:

3320 g Tekutý mléčný základ Superior

200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

80 g Dextróza (kód: 2126)

400 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 3824)

4 g sůl

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu (tuto pastu můžeme nakombinovat 1:1 s Ochucovací pasta Pistáciové pesto (kód: 2663), která dodá zmrzlině jemné kousky pistácií) a přidáme sůl.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Balení výrobku: 3.5 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2252

Složení

Složení výrobku: pistácie, sůl, barviva: kurkumin, měďnaté komplexy chlorofylu.

Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 600 kcal
  • Sacharidy: 5 g
  • - z toho cukry: 2.8 g
  • Tuky: 55 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 5.5 g
  • Bílkoviny: 20 g
  • Sůl: 0.6 g
  • Sušina: 98 g

Alergeny:
  • ořechy