Barva: Zelená
Chuť: Typická pro pistácie
Dávkování: 80-100 gramů na kg tekuté zmrzlinové směsi.
Vzhled: Hustá pasta
Pistáciová pasta s výrazným pistáciovo-mandlovým aroma.
Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.
více informací pro klienty Balení výrobku: PP kbelík 3 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Točená zmrzlina Pistácie
Kompletní sušená směs k rychlé přípravě mléčné točené zmrzliny Florida Milk - základ pro výrobu mléčné zmrzliny dává zmrzlině plnou chuť a hladkou krémovou konzistenci. Spojením s ochucovacími pastami získáte jednoduše velmi kvalitní chuti zmrzliny.
Receptura
1 sáček (2000 g) Florida Milk - základ pro výrobu mléčné zmrzliny
4,4 litry (4400 g) kvalitní voda
512 g Pistácie Mandlová - ochucovací pasta hladká (nebo další hladká přírodní ochucovací pasta)
Postup
- Obsah sáčku směsi Florida mléčná smícháme s vodou.
- Podle doporučeného dávkování přidáme ochucovací pastu a důkladně promícháme ponorným mixerem nebo metlou.
- Tekutou směs necháme cca 15 minut odstát.
- Nalijeme do zmrzlinového stroje.
Pistáciový dort
Čokoládový korpus (3 kusy, Ø 26 cm, 5 cm)
1000 g Směs na pečení Čokoládového piškotu Biscuit
750 g vejce
150 g kvalitní voda
- Vše se dohromady smíchá a šlehá při vyšších otáčkách cca 10 min.
- Naplní se forma (formy) a upeče.
- Teplota pečení: 190 °C (trouba).
- Doba pečení: cca 30-35 min.
- Nejprve bez větrání a po 15 min. s větráním.
Pistáciový krém (Ø 26 cm, H 6 cm)
140 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
175 g kvalitní voda (20 °C)
70 g Pistácie Mandlová - ochucovací pasta hladká
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
- Smíchá se voda s Readymixem do hladka a přidává se postupně našlehaná smetana, připravená předem.
Postup (1 Dort Ø 26 cm, H 6 cm)
- 2 čokoládové pláty (Ø 24 cm).
- Pistáciový krém.
- Šlehačkové růžičky ze Smetana 33% tuku.