Barva: Zelená
Chuť: Typická pro pistácie
Dávkování: 80-100 gramů na kg tekuté zmrzlinové směsi.
Vzhled: Hustá pasta
Pistáciová pasta s pistáciovo-mandlovou chutí, oblíbenou v našich zemích zejména na točenou zmrzlinu a dorty.
Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s pistáciovou chutí.
Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.
více informací pro klienty Balení výrobku: PP kbelík 3 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Pistáciová polokoule s marcipánem
Dortový korpus hnědý (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
215 g vejce
50 g kvalitní voda
- Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
- rozmícháme 20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861) + 50 g kvalitní voda a vmícháme do našlehané hmoty.
- Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min. s větráním.
Pistáciový krém
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
60 g Ochucovací pasta Pistácie (kód: 3823)
Postup
- Na dortovou podložku vložíme plát hnědého piškotového dortového korpusu o výšce 1,5 cm.
- Na piškot navršíme Pistáciový krém a uhladíme na úhledný kopeček.
- Překryjeme tenkou vrstvou hnědého piškotu o výšce 0,5 cm, který rozřízneme na čtvrtky a zatlačíme na kopeček.
- Připravený dort uložíme do ledničky na cca 2 hodiny zpevnit.
- Po vyndání z lednice dort potáhneme pravým marcipánem a dozdobíme marcipánovými ozdobami.
Semifreddo - pistáciové
Piškotový plát
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
- Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
- Poté ihned natřeme na plech a pečeme při 250 ºC 6 minut.
- Z tohoto množství vyrobíme 1 plát - 60 x 80 cm.
Pistáciový krém
50 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
250 g Smetana 33% tuku
25 g Ochucovací pasta Pistácie (kód: 3823)
Postup
- Do šlehačky vmícháme Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234), vodu a ochucovací pastu. Vše společně vyšleháme.
- Formu na semifreddo prokládáme postupně piškotem a krémem a necháme mrazit 1 - 5 hod. (podle velikosti formy).
- Všechny nádoby a formy se před šleháním důkladně vychladí.
- Šlehačkové dezerty se po vyndání z mrazničky zdobí a uchovávají v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
Točená zmrzlina Pistácie
Kompletní sušená směs k rychlé přípravě mléčné točené zmrzliny FLORIDA Milk - Základ na výrobu mléčné zmrzliny (kód: 1340) dává zmrzlině plnou chuť a hladkou krémovou konzistenci. Spojením s ochucovacími pastami získáte jednoduše velmi kvalitní chuti zmrzliny.
Receptura
1 sáček (2000 g) FLORIDA Milk - Základ na výrobu mléčné zmrzliny (kód: 1340)
4,4 litry (4400 g) kvalitní voda
512 g Ochucovací pasta Pistácie (kód: 3823) (nebo další hladká přírodní ochucovací pasta)
Postup
- Obsah sáčku směsi Florida mléčná smícháme s vodou.
- Podle doporučeného dávkování přidáme ochucovací pastu a důkladně promícháme ponorným mixerem nebo metlou.
- Tekutou směs necháme cca 15 minut odstát.
- Nalijeme do zmrzlinového stroje.
Pistáciový dort
Čokoládový korpus (3 kusy, Ø 26 cm, 5 cm)
1000 g Směs na pečení Čokoládového piškotu Biscuit (kód: 2794)
750 g vejce
150 g kvalitní voda
- Vše se dohromady smíchá a šlehá při vyšších otáčkách cca 10 min.
- Naplní se forma (formy) a upeče.
- Teplota pečení: 190 °C (trouba).
- Doba pečení: cca 30-35 min.
- Nejprve bez větrání a po 15 min. s větráním.
Pistáciový krém (Ø 26 cm, H 6 cm)
140 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
175 g kvalitní voda (20 °C)
70 g Ochucovací pasta Pistácie (kód: 3823)
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
- Smíchá se voda s Readymixem do hladka a přidává se postupně našlehaná smetana, připravená předem.
Postup (1 Dort Ø 26 cm, H 6 cm)
- 2 čokoládové pláty (Ø 24 cm).
- Pistáciový krém.
- Šlehačkové růžičky ze Smetana 33% tuku.