Ochucovací pasty do mléčného základu
Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s mandlemi.
Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.
3280 g Tekutá smetanová báze
200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
120 g Dextróza (kód: 2126)
200 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824)
200 g Mandle Sicilia Madre - ochucovací pasta (kód: 3795)
200 g Stracciatella Hořká čokoláda - poleva hladká nanuková (kód: 3887)
200 g Morella Pistácie - poleva krémová hladká (kód: 3907)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pasty Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká (kód: 3824) a Mandle Sicilia Madre - ochucovací pasta (kód: 3795).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců", případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení, anebo na rovný povrch zmrzliny vytvoříme velkými zmrzlinovými kleštěmi koule jako na fotografii.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Stracciatella Hořká čokoláda - poleva hladká nanuková (kód: 3887) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.