Ochucovací pasty do ovocného základu
Mandarinková pasta s výraznou chutí pro ochucování kopečkové i točené zmrzliny a krémů.
Zobrazit celý popisMandarinková pasta s výraznou chutí pro ochucování kopečkové i točené zmrzliny a krémů.
Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s mandarinkovou chutí.
Přírodní ochucovací pasta vhodná pro dochucení zmrzliny na ovocném (vodovém) základu.
Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny dává zmrzlině svěží, přirozenou chuť a hladkou krémovou konzistenci.
1 sáček (2000 g) | Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny |
5 litrů (5000 g) | kvalitní voda |
560 g | Mandarinka - ochucovací pasta hladká |
1000 g Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny
2500 g kvalitní voda
280 g Mandarinka - ochucovací pasta hladká
Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny je báze pro rychlou přípravu ovocných zmrzlin z využitím zmrzlinových past, případně z čerstvého ovoce.
1880 g kvalitní voda
640 g cukr krupice
220 g Glukóza 35-40 DE - glukózový sirup sušený
140 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu
800 g Mandarinkový džus
320 g Mandarinka - ochucovací pasta hladká
Nejprve dobře smícháme všechny suché ingredience.
Vše dobře rozmícháme do vody v karafě a necháme cca 30 min odstát.
Zamícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny mandarinkami, potřenými Cukrářský lesk Geloglass a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Můžete použít i další ovocné ochucovací pasty. Doporučujeme např. výborné Granátové jablko. Pokud místo vody použijete mléko, získáte milk-shake, který můžete ochutít ochucovacími pastami do mléčného základu jako např. Vaječný likér - Zabajone - ochucovací pasta hladká nebo Tiramisu - ochucovací pasta hladká nebo Káva Arabica - ochucovací pasta hladká apod.
50 g | Pomeranč - ochucovací pasta hladká |
180 g | cukr krupice |
1000 g | kvalitní voda |
Kromě pomerančové pasty doporučujeme pro ochucení viz níže:
Postup:
na 1 kg | produkty | na 4 kg |
650 g | kvalitní voda | 2600 |
220 g | cukr krupice | 880 |
30 g | Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu | 120 |
100 g | Mandarinka - ochucovací pasta hladká | 400 |