Ochucovací pasty do ovocného základu
Ochucovací pasta ze zahradních jahod. Tato pasta obsahuje jemná zrníčka z jahod a kousky jahod.
Zobrazit celý popisOchucovací pasta ze zahradních jahod. Tato pasta obsahuje jemná zrníčka z jahod a kousky jahod.
Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s jahodovou chutí. Neobsahuje žádné barvivo.
Přírodní ochucovací pasta vhodná pro dochucení zmrzliny na ovocném (vodovém) základu.
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu
360 g Smetana 33% tuku
Sušená směs k přípravě ovocné točené zmrzliny. Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny dává zmrzlině svěží, přirozenou chuť a hladkou krémovou konzistenci. Umožňuje několik způsobů použití - výroba zmrzliny ochucené ovocnou pastou nebo s přídavkem čerstvého ovoce.
1 sáček (2000 g) Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny
5000 g kvalitní voda
560 g Jahoda - ochucovací pasta s kousky (ochucovací pasta), nebo další ovocné pasty podle použitého ovoce
Níže uvádíme příklad výborné pomerančové ledové tříště.
Pokud místo vody použijete mléko, získáte milk-shake, který můžete ochutít ochucovacími pastami do mléčného základu jako např. Vaječný likér - Zabajone - ochucovací pasta hladká nebo Tiramisu - ochucovací pasta hladká nebo Káva Arabica - ochucovací pasta hladká apod.
50 g | Pomeranč - ochucovací pasta hladká |
180 g | cukr krupice |
1000 g | kvalitní voda |
Kromě pomerančové pasty doporučujeme pro ochucení viz níže:
Postup:
1320 g kvalitní voda
1600 g čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré)
80 g Jahoda - ochucovací pasta s kousky
680 g cukr krupice
180 g Glukóza 35-40 DE - glukózový sirup sušený
140 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
405 g kvalitní voda
300 g čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré)
50 g Jahoda - ochucovací pasta s kousky
170 g cukr krupice
40 g Dextróza
35 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
1015 g Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny
1624 g kvalitní voda
1219 g čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré)
142 g Jahoda - ochucovací pasta s kousky