3 kg - Ochucovací pasta Káva Espresso, LineaGel

3 kg - Ochucovací pasta Káva Espresso, LineaGel

3 kg - Ochucovací pasta Káva Espresso, LineaGel
Cena /kg bez DPH: 400,00 Kč
Cena /kg s DPH: 448,00 Kč

Cena /ks bez DPH: 1.200,00 Kč
Cena /ks s DPH: 1.344,00 Kč

dávkování: 80 g/kg základu
Cena /dávka bez DPH: 32,00 Kč


skladem (min. DMT: 6.2026)


Barva: Hnědá
Chuť: Typická pro kávu
Dávkování: 80-100 gramů na kg tekuté zmrzlinové směsi.
Vzhled: Tekutá pasta s malým množstvím pěny na povrchu

Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s kávovou chutí.

Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.

více informací pro klienty
Balení výrobku: PP kbelík 3 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Zmrzlina Cappuccino
Recept
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu
800 g Smetana 33% tuku

240 g Ochucovací pasta Káva Espresso

Postup
  • Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  • Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  • Poté přidáme ochucovací pastuOchucovací pasta Káva Espresso dle doporučeného dávkován
  • Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  • Hotovou zmrzlinu vypustíme do široké vaničky.Dáme na několik minut do šokeru.
  • Na povrch zmrzliny nalijeme cca 2 cm silnou vrstvu Morella Bílá čokoláda - poleva krémová hladká a dle fantazie ji špachtlí prořežeme na tmavý kávový podklad.
  • Dozdobíme zrnky kávy.
Zmrzlina Čoko-káva

 

Recept na vaničku 4 kg:

 2500 g Voda horká 90 °C

 1750 g Čokoláda Noir Ecuador - kompletní zmrzlinová směs 

200 g Ochucovací pasta Káva Espresso

200 g Morella Káva - poleva krémová s kousky

Postup:
  1. Do horké vody v karafě přimícháme Čokoláda Noir Ecuador - kompletní zmrzlinová směs a necháme cca 15 minut odstát. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády).

  2. Dle chuti přidáme Ochucovací pasta Káva Espresso

  3. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  4. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  5. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  6. Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Morella Káva - poleva krémová s kousky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Šlehačkový Kávový dort
Krém Káva

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100
50 g Ochucovací pasta Káva Espresso
50 g Piškotový plát světlý

Postup
  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100.
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí pastou Ochucovací pasta Káva Espresso, která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

 Recepty k produktu