Ochucovací pasty do mléčného základu
Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s kávovou chutí.
Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)
5 g Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243)
500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
20 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Ochucovací pasta Mascarpone Madre (kód: 3799)
400 g Čerstvé mascarpone
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
690 g cukr krupice |
300 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834) |
800 g Smetana 33% tuku |
240 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800) |
2500 g Voda horká 90 °C
1750 g Směs na zmrzlinu Čokoláda Noir Ecuador (kód: 3868)
200 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)
200 g Poleva krémová Morella Kávová s křupínky (kód: 3903)
Do horké vody v karafě přimícháme Směs na zmrzlinu Čokoláda Noir Ecuador (kód: 3868) a necháme cca 15 minut odstát. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Ochucovací pasta Čokoláda Noir (kód: 2190)).
Dle chuti přidáme Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Poleva krémová Morella Kávová s křupínky (kód: 3903) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
50 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)
50 g Piškotový plát světlý