Ochucovací pasta Káva Espresso, Lineagel - 3 kg

Ochucovací pasta Káva Espresso, Lineagel - 3 kg

Ochucovací pasta Káva Espresso, Lineagel - 3 kg
Cena /kg bez DPH: 360,00 Kč
Cena /kg s DPH: 403,20 Kč

Cena /ks bez DPH: 1.080,00 Kč
Cena /ks s DPH: 1.209,60 Kč

dávkování: 80 g/kg základu
Cena /dávka bez DPH: 28,80 Kč


skladem (min. DMT: 6.2026)


Barva: Hnědá
Chuť: Typická pro kávu
Dávkování: 80-100 gramů na kg tekuté zmrzlinové směsi.
Vzhled: Tekutá pasta s malým množstvím pěny na povrchu

Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s kávovou chutí.

Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.

více informací pro klienty
Balení výrobku: PP kbelík 3 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Dort Polokoule
Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)
5 g Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243)

Kávové srdce

500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
20 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)

Bagna caffé
Postup
  • Vyšleháme šlehačku se Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234) a vodou.
  • Do šlehačky vmícháme špachtlí Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205).
  • Polovinu polokoule naplníme touto vanilkovou šlehačkou.
  • Doprostřed vložíme předem připravené kávové srdce a přidáme druhou polovinu vanilkové šlehačky.
  • Uzavřeme piškotovým plátem, zvlhčeným Bagna caffé.
  • Zmrazíme na - 20 ºC.
  • Poté přelijeme Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260) zředěnou 10 % vody a ohřátou na 40/45 ºC.
  • Dozdobíme čokoládovými ozdobami a ovocem potřeným Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243).
  • Uchováváme při teplotě + 4 ºC.
Semifreddo Tiramisú
Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g Ochucovací pasta Mascarpone Madre (kód: 3799)
400 g Čerstvé mascarpone
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260)
20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)

Bagna caffé
Postup
Zmrzlina Cappuccino
Recept
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834)
800 g Smetana 33% tuku

240 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)

Postup
  • Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  • Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  • Poté přidáme ochucovací pastuOchucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800) dle doporučeného dávkován
  • Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  • Hotovou zmrzlinu vypustíme do široké vaničky.Dáme na několik minut do šokeru.
  • Na povrch zmrzliny nalijeme cca 2 cm silnou vrstvu Poleva krémová Morella Bílá čokoláda (kód: 3910) a dle fantazie ji špachtlí prořežeme na tmavý kávový podklad.
  • Dozdobíme zrnky kávy.
Zmrzlina Čoko-káva

 

Recept na vaničku 4 kg:

 2500 g Voda horká 90 °C

 1750 g Směs na zmrzlinu Čokoláda Noir Ecuador (kód: 3868) 

200 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)

200 g Poleva krémová Morella Kávová s křupínky (kód: 3903)

Postup:
  1. Do horké vody v karafě přimícháme Směs na zmrzlinu Čokoláda Noir Ecuador (kód: 3868) a necháme cca 15 minut odstát. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Ochucovací pasta Čokoláda Noir (kód: 2190)).

  2. Dle chuti přidáme Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)

  3. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  4. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  5. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  6. Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Poleva krémová Morella Kávová s křupínky (kód: 3903) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Šlehačkový Kávový dort
Krém Káva

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
50 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)
50 g Piškotový plát světlý

Postup
  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234).
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí pastou Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800), která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

 Recepty k produktu