Ochucovací pasty do mléčného základu
Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s kakaovou chutí.
Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.
na 1 kg | produkty | na 4 kg |
1000 g | Tekutá smetanová báze | 4.000 |
100 g | Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády (kód: 2190) | 400 |
30 g | Dextróza (kód: 2126) | 120 |
2500 g Voda horká 90 °C
1750 g Čokoláda Noir Ecuador - kompletní zmrzlinová směs (kód: 3868)
200 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)
200 g Morella Káva - poleva krémová s kousky (kód: 3903)
Do horké vody v karafě přimícháme Čokoláda Noir Ecuador - kompletní zmrzlinová směs (kód: 3868) a necháme cca 15 minut odstát. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády (kód: 2190)).
Dle chuti přidáme Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Morella Káva - poleva krémová s kousky (kód: 3903) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2342)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
máslový krém ochucený 20 g Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády (kód: 2190)
200 g Hořká čokoláda
30 g Dextróza (kód: 2126)
170 g tekutá Smetana 33% tuku