Ochucovací pasty do mléčného základu
Pro výraznou chuť a barvu hořké čokolády, obsahuje malé kousky čokolády.
Zobrazit celý popisPro výraznou chuť a barvu hořké čokolády, obsahuje malé kousky čokolády.
Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s kakaovou chutí.
Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.
na 1 kg | produkty | na 4 kg |
1000 g | Tekutá smetanová báze | 4.000 |
100 g | Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády | 400 |
30 g | Dextróza | 120 |
2500 g Voda horká 90 °C
1750 g Čokoláda Noir Ecuador - kompletní zmrzlinová směs
200 g Káva Espresso - ochucovací pasta hladká
200 g Morella Káva - poleva krémová s kousky
Do horké vody v karafě přimícháme Čokoláda Noir Ecuador - kompletní zmrzlinová směs a necháme cca 15 minut odstát. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády).
Dle chuti přidáme Káva Espresso - ochucovací pasta hladká
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Morella Káva - poleva krémová s kousky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.