5 kg - Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády, Lineagel

5 kg - Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády, Lineagel

5 kg - Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády, Lineagel
TOP
Cena /kg bez DPH: 421,00 Kč
Cena /kg s DPH: 471,52 Kč

Cena /ks bez DPH: 2.105,00 Kč
Cena /ks s DPH: 2.357,60 Kč

dávkování: 100 g/kg základu
Cena /dávka bez DPH: 42,10 Kč


skladem (min. DMT: 6.2026)
Pro výraznou chuť a barvu hořké čokolády, obsahuje malé kousky čokolády. Zobrazit celý popis


Barva: Tmavě hnědá
Chuť: Typická pro kakao
Dávkování: 100-120 gramů na kg tekuté zmrzlinové směsi.
Vzhled: Hustá pasta
Pro výraznou chuť a barvu hořké čokolády, obsahuje malé kousky čokolády.

Ochucovací pasta ideální pro vytvoření zmrzliny s kakaovou chutí.

Ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na mléčném a smetanovém základu.

více informací pro klienty
Balení výrobku: PP kbelík 5 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Zmrzlina Čokoládová
na 1 kg produkty na 4 kg
1000 g Tekutá smetanová báze 4.000
100 g Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády (kód: 2190) 400
30 g Dextróza (kód: 2126) 120
Zmrzlina Čoko-káva

 

Recept na vaničku 4 kg:

 2500 g Voda horká 90 °C

 1750 g Čokoláda Noir Ecuador - kompletní zmrzlinová směs (kód: 3868) 

200 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)

200 g Morella Káva - poleva krémová s kousky (kód: 3903)

Postup:
  1. Do horké vody v karafě přimícháme Čokoláda Noir Ecuador - kompletní zmrzlinová směs (kód: 3868) a necháme cca 15 minut odstát. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády (kód: 2190)).

  2. Dle chuti přidáme Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)

  3. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  4. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  5. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  6. Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Morella Káva - poleva krémová s kousky (kód: 3903) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Sacher dort
Čokoládový korpus (na 1 dortový korpusy Ø 26 cm)

600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2342)
350 g vejce
50 g kvalitní voda

  • Směs na Sacher šleháme s vejci a vodou při vyšších otáčkách po dobu 5 – 6 min. 
  • Pečeme při 180 - 190 ºC, cca 40 - 50 min. s větráním. 
  • Po vychladnutí rozkrojíme korpus na 3 pláty a první dva potřeme 200 g Meruňka - poleva s kousky (kód: 2245).
  • Povrch korpusu potřeme a uhladíme čokoládovým krémem a necháme zchladit v lednici.
  • Poté zalijeme čokoládovou polevou celý dort včetně stran a necháme zchladit.
  • Před podáváním zdobíme jednotlivé porce našlehanou šlehačkou.
Krém čokoládový

máslový krém ochucený 20 g Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády (kód: 2190)

  • Buttermix pro máslový krém smícháme s vodou pokojové teploty a šleháme ve šlehači 3-4 minuty do hladké, krémové konzistence.
  • Přidáme povolené máslo a dále šleháme ve šlehači asi 3 minuty.
  • Nakonec vmícháme Čokoláda Noir - ochucovací pasta s kousky čokolády (kód: 2190).
Poleva čokoládová

200 g Hořká čokoláda
30 g Dextróza (kód: 2126)
170 g tekutá Smetana 33% tuku

  • Lehce přihřejeme za stálého míchání. Poté necháme zchladit na 40 ºC a nalijeme na povrch dortu.

 Recepty k produktu