Barva: Bílá béžová
Chuť: Neutrální
Dávkování: Přidejte max. 3-6 g na litr tekuté zmrzlinové směsi, na začátku přípravy zmrzliny a přímo do zmrzlinového stroje.
Vzhled: Emulgační pasta
Našlehávací pasta ideální pro výrobu zmrzliny a pečiva. Dodává nášleh a jemnější strukturu. Lze využít i pro mazání stroje. Emulgátor v pastě pro zmrzlinu a cukrářskou výrobu. Dodává zmrzlině, zejména ovocné zmrzlině, hladkou krémovou texturu. Neobsahuje žádné složky živočišného původu.
Doplněk na doladění receptů.
více informací pro klienty Balení výrobku: PP kbelík 5 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. (doporučeno 10-18°C).
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Báze 50 pro mléčnou zmrzlinu univerzální - sušák
... základní báze určená k výrobě pasterované mléčné zmrzliny ale i zmrzliny za studena.
Příklad receptu ze sušeného mléka:
Příprava za tepla:
- Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce nebo vodě.
- Pasterujeme směs při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
- Podle doporučeného dávkování přidáme mléčnou ochucovací pastu a Našlehávací pasta Soffi Gel® (kód: 3264)
- Vše rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
Příprava za studena:
- Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce.
- Podle doporučeného dávkování přidáme ochucovací pastu + Našlehávací pasta Soffi Gel® (kód: 3264)
- Vše rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
- Při výrobě zmrzliny za studena doporučujeme použít pro větší mikrobiální nezávadnost sterilované mléko.
Zmrzlina Citrónová
Jedná se o ochucenou zmrzlinovou směs, která je po přidání cukru a rozpuštění ve vodě připravená ihned k mražení.
Recept:
Příprava:
- Naváženou suchou směs promícháme s cukrem.
- Dobře rozmícháme ve vodě (použijeme vlažnou vodu)
- Směs necháme alespoň 20 minut odstát.
Pokud je zmrzlina určena k delšímu uchování, přidáme před mražením 3 – 5 g produktu Našlehávací pasta Soffi Gel® (kód: 3264) na 1 litr.